Dionis Cenuşă: Clasa politică de la Chişinău nu realizează starea gravă pandemică în care se scufundă ţara

Forţele politice de la Chişinău trebuie să-şi unifice forţele pentru a depăşi provocările pandemiei măcar din instinctul de supravieţuire, dacă nu din conştiinţă politică, afirmă Dionis Cenuşă.
Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău
Dionis Cenuşă, analist politic de la Chişinău (facebook.com/Expert-Grup)

Republica Moldova ar trebui să ajungă probabil la 10.000 de cazuri de infecţie cu virusul Wuhan şi peste 500 de morţi, pentru ca politicienii să se deştepte, afirmă politologul Dionis Cenuşă, reiterând că nu este loc de politică de alt fel decât cea de stopare a crizei epidemice şi elaborarea unui “pact de stat” centrat pe interesele sociale şi economice ale întregii populaţii.

Analistul pune la îndoială faptul că partidele politice de la Chişinău şi susţinătorii lor realizează starea gravă în care se scufundă ţara. „De altfel, nu m-aş fi simţit într-o minoritate civico-politică.”

Dacă asemenea iniţiativă nu parvine de la clasa politică, atunci acest rol îî revine societăţii civile - de a face presiuni publice pentru adoptarea unui “pact de stat” contra pandemiei, susţine expertul, menţionând că acest lucru trebuia făcut demult, chiar înainte de introducerea stării de urgenţă.

În concluzie, Dionis Cenuşă a ţinut să sublinieze că anterior, a existat voinţă politică pentru a unifica forţe politice împotriva regimului oligarhic. Deci, cu atât mai mult acum trebuie să fie măcar un instinct de supravieţuire, dacă nu de conştiinţă politică, ca toate forţele politice să-şi asume un rol responsabil pentru a depăşi provocările curente. „Mai bine mai târziu, decât niciodată.”

Potrivit datelor oficiale, bilanţul persoanelor infectate cu noul coronavirus în R. Moldova a ajuns la 10 025. Până la ora actuală, 5797 persoane s-au vindecat de infecţie iar 365 au decedat din cauza Covid-19.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe