Nou referendum în USR. Pentru fuziunea/colaborarea cu platforma lui Dacian Cioloş

După ce au decis să se poziţioneze contra iniţiativei Coaliţiei pentru Familie, luându-şi astfel la revedere de la Nicuşor Dan, useriştii vor fi chemaţi să aleagă dacă vor să fie alături de platforma lui Cioloş.
Dezbatere: Dacian Ciolos si Nicusor Dan
Dezbatere: Dacian Ciolos si Nicusor Dan (Florin Chirila\Epoch Times)

Referendumul cu privire la poziţionarea USR pe tema referendumului vizând redefinirea familiei s-a încheiat. Majoritatea celor chemaţi la vot au decis ca formaţiunea să se poziţioneze contra iniţiativei Coaliţiei pentru Familie. Drept urmare, USR-ul va merge mai departe fără cel care l-a fondat - Nicuşor Dan - şi pare să se îndrepte în direcţia împletirii "destinului" cu cel al Platformei România 100 fondată de Dacian Cioloş.

Astfel, potrivit vicepreşedintelui USR Ionuţ Moşteanu, USR va organiza un nou referendum pentru fuziunea cu platforma lui Cioloş.

„Colegii din USR au început să se obişnuiască cu mecanismul referendumului. Următorul este deja declanşat la iniţiativa colegului Vasile Deac de la USR Mehedinţi. Întrebarea este următoarea: Sunteţi de acord ca Biroul Naţional al Uniunii Salvaţi România să iniţieze procesul de negociere cu Platforma România 100 şi echipa Cioloş pentru colaborarea-fuziunea celor două structuri? Variante de răspuns: „DA/NU". Referendumul va avea loc la începutul lui octombrie", a declarat Moşteanu pentru vice.com.

„În USR şi în România 100 sunt oameni cu profil asemănător, mânaţi în luptă de acelaşi obiectiv - o reformă administrativă profundă a României, o guvernare transparentă şi în interesul cetăţeanului, care să elibereze statul român din braţele caracatiţei politice care ne blochează dezvoltarea.

În calitate de vicepreşedinte USR şi membru asociat al Platformei România 100, o să fac tot ce depinde de mine pentru a-i aduce pe colegii din platformă în USR", a adăugat Ionuţ Moşteanu.

„USR şi România 100 au obiective similare şi sunt complementare în ceea ce priveşte multe capabilităţi. Vom continua să ne apropiem fără îndoială, într-un mod pragmatic şi calm", a precizat, la rândul său, Radu Mihail.

Reamintim că membrii Uniunii Salvaţi România (USR) au decis, în cadrul referendumului intern desfăşurat săptămâna trecută, că partidul trebuie să aibă o poziţie pe tema referendumului iniţiat de Coaliţia pentru Familie, şi anume, să se poziţioneze împotriva organizării acestuia. În consecinţă, Nicuşor Dan a anunţat că nu se va întoarce într-un partid care se poziţionează altfel decât a vorbit în campania electorală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne