USR: A sosit momentul ca ministrul Bodog să îşi dea demisia şi să îşi recunoască incompetenţa

Peste 43.000 de copii au rămas nevaccinaţi şi vaccinuri esenţiale sunt încă de negăsit pe piaţa românească, atrag atenţia reprezentanţii USR.
Florian Bodog
Florian Bodog (Florin Chirilă/Epoch Times România)

Legea Vaccinării a plecat de la Guvern cu o întârziere care a costat până acum viaţa a 32 de copii nevinovaţi, susţin reprezentanţii Uniunii Salvaţi România (USR), în opinia cărora, a venit momentul ca ministrul Sănătăţii să îşi dea demisia.

Reprezentanţii USR mai atrag atenţia, într-o postare făcută duminică, pe Facebook, că zeci de mii de copii au rămas nevaccinaţi, asta în timp ce unele vaccinuri sunt în continuare de negăsit.

"Dramatic este şi faptul că până la ora actuală peste 43.000 de copii au rămas nevaccinaţi şi vaccinuri esenţiale sunt încă de negăsit pe piaţa românească.

Guvernul României nu a reuşit să asigure nici până la ora actuală resursele pentru a organiza eficient activitatea de informare a populaţiei reticente în privinţa vaccinării copiilor şi medicii de familie se declară depăşiţi de birocraţia ce însoţeşte măsurile heirupiste ale Ministerului Sănătăţii în acest domeniu.

A sosit momentul ca ministrul Bodog să îşi dea demisia şi să îşi recunoască incompentenţa, aşa cum USR i-a mai cerut în repetate rânduri", scriu reprezentanţii USR.

Reamintim că USR a acuzat în repetate rânduri că Ministerul Sănătăţii nu reuşeşte să găsească soluţiile necesare şi nici să îşi îndeplinească atribuţiile în contextul epidemiei de rujeolă şi a cerut demisia lui Bodog.