Noi amânări la Pasajul Mihai Bravu. Lucrările ar putea reîncepe la vară

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. (ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / GettyImages)
Ioana Statescu
17.01.2013

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat recent că Primăria va face o nouă licitaţie pentru continuarea lucrărilor la pasajul suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii, lucrările urmând să reînceapă la vară.

Lucrările la pasajul suprateran Mihai Bravu - Splaiul Unirii au fost sistate încă din vara anului trecut, contactul cu firma Romstrade, cea care a câştigat în 2010 licitaţia pentru construirea pasajului, fiind reziliat automat, deoarece compania a intrat în insolvenţă.

"Zilele astea vom scoate la licitaţie din nou acest pasaj. Contractul cu Romstrade, firma lui Nelu Iordache, a fost reziliat automat după ce compania a intrat în insolvenţă. Era clauză în contract ca atunci când intră în insolvenţă să se rezilieze contractul. Sperăm că acum cât e vremea rea să terminăm cu licitaţia şi în vară să ne reapucăm de lucrări", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, preluat de b365.ro.

Sorin Oprescu a mai precizat că nu a mai plătit niciun ban companiei de un an şi jumătate, fiindcă nu şi-a făcut treaba.

"I-am dat 30 milioane lei pentru cei 13 stâlpi pe care i-a turnat şi rampele de urcare. În rest, nu au mai pupat niciun ban, fiindcă nu şi-au făcut treaba", a precizat Sorin Oprescu. În bugetul Primăriei Capitalei pentru anul 2012, au fost prevăzuţi circa 25 milioane lei pentru această lucrare.

Lucrările la Pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii au început în 17 ianuarie 2011, contractul de execuţie a lucrărilor fiind atribuit firmei Romstrade, în 2 decembrie 2010, în urma unei licitaţii publice.

Valoarea contractului este de circa 97 milioane lei fără TVA. Pasajul ar fi trebuit terminat în 12 luni, adică în primăvara anului 2012. Ultimul termen avansat de municipalitate pentru terminarea lucrărilor a fost octombrie 2012, însă nici acest termen nu a fost respectat.

La nici trei luni de la începerea lucrărilor Mihai Atănăsoaei, care ocupa la vremea respectivă funcţia de prefect al Bucureştiului, a dat ordin de oprire a lucrărilor şi a atacat în contencios administrativ autorizaţia de construcţie emisă de primarul general Sorin Oprescu pentru acest proiect deoarece nu avea la bază un Plan Urbanistic Zonal şi nici aviz de la Ministerul Mediului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor