Nicuşor Dan: Şerban Nicolae şi Nicolicea au adus argumente care sfidează bunul simţ pentru a bloca respingerea OUG 13

PSD tergiversează respingerea OUG 13! Trebuie să-şi respecte angajamentul politic, să renunţe la orice subterfugiu şi să elimine ordonanţa care legiferează în favoarea unui grup de politicieni judecaţi pentru corupţie, a solicitat liderul USR Nicuşor Dan.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România solicită PSD să-şi respecte angajamentul politic luat prin abrogarea OUG 13, respectiv anularea acestei ordonanţe printr-o lege de respingere votată în Parlament, a declarat joi, în cadrul unui comunicat de presă, preşedintele partidului Nicuşor Dan.

"Fiecare zi care trece oferă unor persoane judecate pentru corupţie ocazia atacării în instanţele de contencios administrativ sau la Curtea Constituţională a OUG 14 de abrogare şi sporeşte riscul reintrării în vigoare a ordonanţei care a scos sute de mii de români în stradă. PSD şi-a luat angajamentul politic de a elimina OUG 13, care legiferează în favoarea unui grup de politicieni judecaţi pentru corupţie, şi trebuie să renunţe la orice subterfugiu care vine împotriva acestui angajament", a precizat Nicuşor Dan.

Potrivit liderului USR, şefii comisiilor juridice din Senat şi Camera Deputaţilor, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea, amândoi parlamentari ai PSD, au adus argumente care sfidează bunul simţ pentru a bloca introducerea pe ordinea de zi a OUG 13 şi respingerea acestui act normativ.

"Primul a propus o dezbatere amplă în jurul ordonanţei abrogate care să aibă loc cândva, în viitor, iar cel de-al doilea a inventat o decizie a CCR care ar impune abandonarea demersului de respingere a OUG 13. Legea de respingere a OUG 13/2017 se poate adopta rapid, în câteva zile. PSD a dovedit că, atunci când sunt în joc beneficii electorale, e capabil să treacă în două zile prin Parlament legile care-l interesează", a mai precizat Nicuşor Dan.