Nicuşor Dan, semnal de alarmă: Turism electoral în Teleorman

La una dintre secţiile de votare din Teleorman, fieful liderului PSD Liviu Dragnea, se practică turismul electoral, acuză liderul USR Nicuşor Dan.
Nicusor Dan(USR)
Nicusor Dan(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Delegatul Uniunii Salvaţi România în secţia 104 din localitatea Bogdana din Teleorman, aflată la 50 de km de Alexandria, a observat că mai multe maşini, aceleaşi, aduc oameni la secţia de votare, a declarat duminică, în ziua votului, preşedintele USR, Nicuşor Dan.

"Am văzut de câteva ori aceeaşi maşină, plină, aducând oameni la vot şi, ulterior, preluându-i şi conducându-i spre o destinaţie necunoscută. După aceea am remarcat că sunt mai multe maşini după colţ care fac acelaşi lucru", a comunicat delegatul către sediul Uniunii.

Delegatul USR a fotografiat maşinile şi va înainta o plângere Biroului Electoral al judeţului Teleorman, iar candidatul USR Şerban Marinescu a sunat la 112 după ce poliţia din localitate i-a spus că nu poate face nimic. Codul penal înscrie fapta la Coruperea alegătorilor.

Potrivit articolului 386, oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

"Sunt aceleaşi practici pe care le-am văzut timp de 26 de ani la partidul care domină Teleorman. Nu întâmplător prezenţa cea mai mare la vot se înregistrează în acest judeţ. Vom face plângere la BEJ", a precizat Şerban Marinescu, candidat USR Teleorman.