Incidente în ziua votului. USR reclamă că i s-a interzis accesul în mai multe secţii din Bacău

USR Bacău reclamă că i s-a interzis accesul în birourile secţiilor de votare din mai multe localităţi rurale.
Stampila de vot pentru alegeri
Stampila de vot pentru alegeri (youtube.com)

Filiala Uniunii Salvaţi România din judeţul Bacău a reclamat duminică dimineaţă, la Biroul Electoral Judeţean, că reprezentanţilor săi nu li s-a permis accesul în birourile secţiilor de votare "în mai multe localităţi rurale", relatează Agerpres.

"Conform procedurilor legale, Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Bacău a transmis către primăriile din judeţ, procesele verbale de actualizare a numirilor reprezentanţilor USR în secţiile de votare din cadrul comunei respective. Reprezentanţii primăriilor aveau obligaţia să transmită, la rândul lor, aceste procese verbale către secţiile de votare de pe teritoriul comunei.

Se pare că persoanele responsabile cu această sarcină au primit dispoziţie de la partidul primarului să nu comunice aceste documente către secţiile de votare. Aceasta s-a făcut cu intenţia clară de a îngrădi accesul reprezentanţilor USR în secţiile de votare. În acest fel, preşedinţii secţiilor de votare nu au la dispoziţie documentul prin care reprezentanţii USR sunt numiţi oficial în secţiile respective. Am sesizat BEJ" , a declarat, pentru Agerpres, preşedintele USR Bacău, Mihai Gârba.

Vicepreşedinte al Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Bacău, Judecătoarea Cornelia Dănăilă, confirmă primirea reclamaţiei de la USR.

"BEJ a trimis la timp, încă de ieri, toate acreditările solicitate de USR, chiar dacă această formaţiune politică a făcut schimbări de ultim moment în ceea ce priveşte reprezentarea în mai multe secţii de votare. Este de competenţa USR Bacău şi primăriilor să rezolve rapid această problemă.

Oricum, scrutinul electoral a început în toate cele 634 de secţii de votare, pentru funcţionarea legală birourile acestora având nevoie de cel puţin cinci membri, fapt realizat în toate secţiile de votare din judeţ. BEJ a informat preşedinţii secţiilor de votare privind existenţa modificărilor respective", a precizat vicepreşedinta BEJ Bacău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne