Nicuşor Dan: Iordache trebuie să demisioneze. România pierde un miliard de euro din cauza lui

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, îi cere demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, politicianul care a adus bucurie în viaţa multor infractori prin promovarea celor două ordonanţe privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, artizatnul celor două "ordonanţe-elefant", care au declanşat cele mai mari proteste de stradă de după Revoluţie, trebuie să demisioneze, a solicitat miercuri, pe pagina sa de Facebook, preşedintele USR, Nicuşor Dan.

"Florin Iordache trebuie să demisioneze! A propus două proiecte care conduc la graţierea unor persoane condamnate pentru corupţie, închiderea unui număr considerabil de dosare penale şi la pierderea unui miliard de euro, prejudiciu produs de funcţionari publici şi demnitari.

A primit votul de învestitură minţind cu bună ştiinţă Parlamentul, un fapt extrem de grav într-un stat de drept. A introdus pe ordinea de zi a şedinţei guvernului două texte legislative care nu s-au aflat nici în dezbatere publică şi nici nu au fost discutate şi/avizate, în forma publicată în Monitorul Oficial, cu instituţiile din sistemul de justiţie. A modificat legea penală în sistem de urgenţă, deşi nu există niciun argument pentru o asemenea decizie.