Nicolae Timofti: În 7-8 ani posibil ca Moldova să adere la UE

(photos.com)

Şeful statului Nicolae Timofti susţine că Moldova va adera la Uniunea Europeană în şapte-opt ani. Mai mult, preşedintele menţionează că în etapa actuală Moldova este lider în parteneriatul estic, al celor şase ţări. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru evz.ro.

Sursa a menţionat că la fiecare etapă a procesului de integrare europeană, calitatea Republicii Moldova se va schimba în sens pozitiv, în sensul că va fi recunoscută ca o ţară care îndeplineşte şi doreşte să adopte condiţiile pentru a fi cât mai aproape de UE. „ Aceasta ne favorizează. Ne dă nişte drepturi şi în sensul susţinerii financiare. Acest lucru e foarte important pentru R.Moldova. Cred că, dacă vom fi tot aşa de consecvenţi, vom reuşi”, a menţionat Timofti.

Potrivit şefului statului, pentru ca ţara noastră să adere la spaţiul european este necesară crearea bazei legislative, apropierea de cadrul legal al UE. Un alt factor important este dezvoltarea domeniului economic şi a altor direcţii legate de libera circulaţie a cetăţenilor Republicii Moldova. „Acestea sunt priorităţile noastre şi cred că sunt realizabile în termenii care vor fi constataţi şi vor fi stabiliţi de către părţi”, a subliniat preşedintele.

Nicolae Timofti este convins că Moldova este dorită în Europa. "Mesajele sunt pozitive pentru noi. Suntem acceptaţi, suntem doriţi să venim în Europa, cu condiţia să îndeplinim anumite criterii, cele care sunt prevăzute pentru orice stat care pretinde să devină membru al Uniunii Europene. Noi suntem pe calea corectă. Ei ne-au acceptat şi au constatat nişte realizări bune în acest sens", a enunţat preşedintele.

Amintim că speakerul Parlamentului Marian Lupu a declarat, că UE pune condiţii insuportabile pentru liberalizarea regimului de vize. În acelaşi timp, prim-ministrul Vlad Filat susţine că cetăţenii R. Moldova au posibilitatea să circule fără vize în spaţiul european către sfârşitul anului 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe