"Nicio altă taxă, pe nimic". Planurile PSD pică. Cel puţin momentan

Criticate puternic de mediul de afaceri, de societatea civilă, de opoziţie, impozitul pe cifra de afaceri şi taxa de solidaritate dispar din planurile pe termen scurt ale guvernului. Aşa anunţă Tudose...
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Obiectiv Vocea Brailei)

Premierul Tudose a declarat marţi că, deocamdată, taxa de solidaritate nu mai este avută în vedere spre implementare, căci simulările realizate de instituţiile de linie nu au ieşit "foarte fericite", relatează Agerpres.

"Nu, nicio altă taxă, pe nimic. Nici pe solidaritate, deocamdată, fiindcă şi acolo simulările înţeleg că nu au ieşit foarte fericite. Şi atunci (...) facem ca pe vechiul principiu: decât să omor un nevinovat, mai bine mă abţin", a declarat Mihai Tudose pentru Antena 3.

Acelaşi Tudose anunţase anterior, la Bruxelles, că România nu va introduce impozitul pe cifra de afaceri, subiectul fiind abordat în discuţiile avute cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, şi cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele CE.

”Am reiterat, din nou, foarte ferm, că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce priveşte sistemul financiar-fiscal şi că din tot ceea ce înseamnă simulările noastre de acum şi aşteptările noastre vom rămâne în ţinta de 3%”, a declarat premierul Tudose, citat de Mediafax.

Premierul a mai precizat că luni a vorbit despre impozitul pe cifra de afaceri - idee criticată puternic de mediul de afaceri - cu ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa.

Reamintim că atât mediul de afaceri cât şi Opoziţia au criticat puternic măsurile fiscale propuse de PSD după schimbarea Guvernului Grindeanu cu Guvernul Tudose. Impozitul pe cifra de afaceri a fost considerat de natură a omorî investiţiile şi a da în cap mediului privat în timp ce taxa de solidaritate a fost considerată de liberalul Florin Cîţu, de exemplu, drept o răzbunare personală a lui Liviu Dragnea la adresa managerilor pe care îi acuzase anterior că au scos oamenii în Piaţa Victoriei.