Netanyahu îşi scurtează vizita în Grecia după moartea generalului iranian Soleimani

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu (Getty Images)

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi-a scurtat vizita în Grecia şi se întoarce în Israel, de teamă că Iranul doreşte să se răzbune printr-un act de agresiune împotriva statului evreu după moartea generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds Iraniene, în Bagdad, cauzată de forţele americane, informează situl web Aurora.

Netanyahu a călătorit la Atena, unde a semnat un acord trilateral cu Grecia şi Cipru privind construcţia unei conducte care transportă gaz natural din estul Mediteranei către Europa.

Ministrul israelian al Apărării, Naftali Bennett, a convocat înaltul comandament de apărare la sediul Ministerului Apărării, din Tel Aviv, pentru a evalua situaţia.

Între timp, staţiunea de schi situată pe Muntele Hermon, în Înălţimile Golan, a fost închisă vizitatorilor ca măsură preventivă împotriva unui eventual atac. Pârtia de schi, în apropierea graniţei cu Siria, a fost vizată în trecut de atacuri de rachete.

În acelaşi timp, Ministerul de Externe a decis amplificarea măsurilor de securitate în toate ambasadele şi reprezentanţele israeliene din întreaga lume.

Cabinetul prim-ministrului din Ierusalim a ordonat miniştrilor guvernamentali să nu ofere declaraţii despre moartea lui Soleimani.

Comandantul Forţei Quds, unitatea de elită pentru operaţiuni externe ale Corpului Gărzilor Revoluţionare Islamice, Qassem Soleimani, a fost eliminat împreună cu Abu Mahdi al Muhandis, şeful miliţiei şiite irakiene Kataib Hezbollah, când călătoreau în două vehicule în apropierea aeroportului Bagdad. Soleimani a comandat operaţiunile forţelor iraniene în Siria, Irak etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe