Netanyahu îşi scurtează vizita în Grecia după moartea generalului iranian Soleimani

Premierul israelian Benjamin Netanyahu
Premierul israelian Benjamin Netanyahu (Getty Images)

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi-a scurtat vizita în Grecia şi se întoarce în Israel, de teamă că Iranul doreşte să se răzbune printr-un act de agresiune împotriva statului evreu după moartea generalului Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds Iraniene, în Bagdad, cauzată de forţele americane, informează situl web Aurora.

Netanyahu a călătorit la Atena, unde a semnat un acord trilateral cu Grecia şi Cipru privind construcţia unei conducte care transportă gaz natural din estul Mediteranei către Europa.

Ministrul israelian al Apărării, Naftali Bennett, a convocat înaltul comandament de apărare la sediul Ministerului Apărării, din Tel Aviv, pentru a evalua situaţia.

Între timp, staţiunea de schi situată pe Muntele Hermon, în Înălţimile Golan, a fost închisă vizitatorilor ca măsură preventivă împotriva unui eventual atac. Pârtia de schi, în apropierea graniţei cu Siria, a fost vizată în trecut de atacuri de rachete.

În acelaşi timp, Ministerul de Externe a decis amplificarea măsurilor de securitate în toate ambasadele şi reprezentanţele israeliene din întreaga lume.

Cabinetul prim-ministrului din Ierusalim a ordonat miniştrilor guvernamentali să nu ofere declaraţii despre moartea lui Soleimani.

Comandantul Forţei Quds, unitatea de elită pentru operaţiuni externe ale Corpului Gărzilor Revoluţionare Islamice, Qassem Soleimani, a fost eliminat împreună cu Abu Mahdi al Muhandis, şeful miliţiei şiite irakiene Kataib Hezbollah, când călătoreau în două vehicule în apropierea aeroportului Bagdad. Soleimani a comandat operaţiunile forţelor iraniene în Siria, Irak etc.