NATO a anunţat că doi dintre militarii săi au fost ucişi la o bază din Afganistan

Proteste anti-SUA în Afganistan, 24 februarie 2012. (Aref Karimi / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
01.03.2012

NATO a anunţat că doi dintre militarii său au fost ucişi la o bază din Afganistan, în cel mai recent atac declanşat de incendierea Coranului de către soldaţi americani.

Militarii NATO au fost împuşcaţi în provincia Kandahar, de un bărbat îmbrăcat în uniforma armatei afgane şi de un altul în haine civile, potrivit NATO.

Însă oficiali din districtul Zheray au spus că un singur bărbat - care preda la bază - a deschis focul.

Alianţa nu a anunţat naţionalităţile victimelor.

Cu câteva ore înainte, comandantul forţelor din Afganistan, generalul american John Allen, a spus că revoltele izbucnite după incendierea Coranului reprezintă "un pas înapoi" care pote fi depăşit.

30 de persoane, dintre care şase militari NATO, şi-au pierdut viaţa în protestele de săptămâna trecută.

Afganistanul este o ţară extrem de religioasă, unde o mare parte din populaţie este analfabetă şi susceptibilă la tentativele de manipulare.

Musulmanii consideră Coranul cuvântul Domnului şi tratează fiecare exemplar cu un respect profund.

Anul trecut, cel puţin 24 de persoane, inclusiv un român angajat al ONU, au fost ucişi în protestele din Afganistan, după ce un pastor american radical a dat foc unei copii a Coranului în Florida.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor