Năsui e revoltat: Apare o nouă sinecură cu nume sinistru care ne aduce aminte de Republica Socialistă

O nouă săptămână, o nouă sinecură. Mai apar 30 de funcţii călduţe şi bine plătite pentru cine trebuie, a remarcat deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

În Comisia pentru buget finanţe s-a dezbătut crearea unei noi instituţii în cadrul Comisiei Naţionale de Prognoză, "Direcţia generală de programare economică", un nume sinistru ce ne aduce aminte de Republica Socialistă România, a atras atenţia joi, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Năsui.

"Dar, staţi liniştiţi, nu face nimic. Această nouă direcţie ar urma să fundamenteze "macroeconomic" proiectele de lege ale Guvernului. Adică ce se putea deja face foarte bine şi acum în actuala Comisiei Naţională de Prognoză (CNP). Venit să susţină proiectul, l-am întrebat pe preşedintele CNP câteva lucruri despre această nouă structură. Cât costă? Câţi oameni vor fi angajaţi? Nu a fost foarte dornic să-mi răspundă serios.

Am insistat, însă, şi mi-a răspuns, dar fără să vorbească direct la microfon ca să nu apară înregistrat şi pe stenogramă. Mi-a spus că ar fi costuri de 6 milioane de lei pe an pentru 30 de angajaţi. Cu un calcul aproximativ, înseamnă că în această direcţie generală am avea un salariu mediu net de 9.500 de lei pe lună. Să zicem că mai sunt şi alte costuri non-salariale minore, tot ajungem la salarii foarte bune", a declarat Năsui.

Parlamentarul s-a arătat revoltat că, în contextul în care statul este deja extrem de stufos, politicienii puterii vor să mai adauge încă o instituţie plină de "funcţii călduţe şi bine plătite".

"Şi iată că aşa creşte ceva mai mult statul. Mai apar 30 de funcţii călduţe şi bine plătite pentru cine trebuie. E o dovadă de rea credinţă să vezi cât de stufos este statul român şi totuşi să vii cu soluţia de a mai adăuga o instituţie. Momentele de linişte pe care le vedeţi în video sunt momentele în care colegii de la PSD fie tac complici fie nu vorbesc la microfon pentru a nu fi înregistraţi oficial în stenogramă. Argumentele se ignoră şi se dă aviz pozitiv, cu vot contra de la mine şi doi colegi de la PNL", a precizat Năsui.