NASA: Un asteroid ar survola Pământul cu o zi înaintea alegerilor prezidenţiale americane

(NASA)

NASA raportează că un asteroid mic este în curs de coliziune cu planeta noastră chiar înaintea alegerilor prezidenţiale americane.

Obiectul, denumit 2018VP1, a fost descoperit pentru prima dată în noiembrie 2018, în timp ce se afla la aproximativ 450.000 km distanţă de Pământ. Orbitează Pământul la doi ani şi în prezent se îndreaptă din nou spre planeta noastră.

Potrivit Centrului pentru Studiul Obiectelor Apropiate de Pământ de la Jet Propulsion Lab al NASA, acesta va ajunge la o depărtare de 7000 până la 400.000 de km de atmosfera Pământului.

Există o foarte mică şansă (0,41 la sută) ca 2018VP1 să lovească Pământul pe 2 noiembrie, cu o zi înaintea alegerilor prezidenţiale americane.

O altă veste bună este faptul că măsoară doar 2 metri în diametru, ceea ce înseamnă că nu este suficient de mare pentru a fi potenţial periculos. Traseul zborului probabil este peste Oceanul Pacific.

2018VP1 „nu reprezintă o ameninţare pentru Pământ”, a declarat NASA într-un comunicat. „În prezent, are o şansă de 0,41% de a intra în atmosfera planetei noastre, dar dacă acest lucru s-ar întâmpla, s-ar dezintegra din cauza dimensiunilor sale extrem de mici”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură