N. Timofti: Avem două mari obiective - reintegrarea R.Moldova şi integrarea europeană

REPUBLICA MOLDOVA, CHIŞINĂU: Noul preşedinte ales, Nicolae Timofti,  în parlament, în capitala Chişinău, pe 16 martie 2012, la scurt  timp după sondajul prezidenţial. Parlamentul Republicii Moldova l-a ales  astăzi pe judecătorul Nicolae Timofti ca preşedinte, punând capăt unui  impas politic care a lăsat ţara fără un şef the stat timp de aproape  trei ani.
REPUBLICA MOLDOVA, CHIŞINĂU: Noul preşedinte ales, Nicolae Timofti, în parlament, în capitala Chişinău, pe 16 martie 2012, la scurt timp după sondajul prezidenţial. Parlamentul Republicii Moldova l-a ales astăzi pe judecătorul Nicolae Timofti ca preşedinte, punând capăt unui impas politic care a lăsat ţara fără un şef the stat timp de aproape trei ani. (AFP PHOTO / VADIM DENISOV)

Învestit vineri în funcţie, Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a anunţat că îşi propune două obiective importante, "reintegrarea ţării şi integrarea europeană".

"Astăzi este o zi importantă pentru Republica Moldova, o zi în care s-a pus capăt unei lungi perioade de incertitudine şi instabilitate. Pentru mine este o mare onoare, dar şi o mare responsabilitate să preiau conducerea ţării într-o perioadă crucială. Avem mai multe obiecte de dezvoltare pe care trebuie să le îndeplinim", a declarat Nicolae Timofti într-un discurs rostit după învestirea în funcţia de preşedinte.

"Eu, în calitate de preşedinte îmi propun să contribui la asigurarea concilierii civice şi politice. Societatea a fost divizată. Avem nevoie de pace, de linişte, de toleranţă. Numai uniţi de aceleaşi idealuri avem şansa de a avea un viitor democratic şi prosper", a spus el.

"Voi depune toate eforturile pentru a deveni un garant al ţării noastre. Voi promova toleranţa şi respectul reciproc ca valori fundamentale. Ca preşedinte îmi propun să contribui activ la implementarea valorilor europene în societate. Prin eforturi comune, putem realiza acest obiectiv ambiţios", a dat asigurări Timofti.

Una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă în prezent Republica Moldova este diferendul transnistrean a apreciat noul preşedinte, iar acesta "trebuie soluţionat strict pe cale paşnică".

"Voi continua să muncesc la construirea statului de drept în Republica Moldova. Vreau să declar că preşedintele Nicolae Timofti, ca şi judecătorul Nicolae Timofti, va pune mereu legea în capul mesei. 'Responsabilitatea' va fi cuvântul-cheie care va domina mandatul meu de preşedinte", a încheiat el.

N. Timofti au fost învestit vineri în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, în cadrul unei ceremonii solemne desfăşurate la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe