Moşule, cât de scump eşti? Târgul de Crăciun din Bucureşti, o distracţie de 7,2 milioane de lei

Amenajarea Târgului de Crăciun din Capitală va costa 7,2 milioane de lei. Pe de altă parte, iluminatul este gratuit, susţine municipalitatea. Desigur, nu şi montatul şi demontatul lui.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times/Epoch Times)

Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei costă circa 7,2 milioane lei. Cel puţin atât susţine Primăria Capitalei, într-un răspuns trimis la solicitarea hotnews.ro, pentru amenajările făcute în cadrul târgului, respectiv bradul, casa lui Moş Crăciun, patinoarul, caruselul, trenuleţul, precum şi pentru organizarea concertelor din cadrul târgului şi onorariile artiştilor.

Evenimentele sunt organizare de Primaria Municipiului Bucuresti prin CREART (Centrul de Creatie, Arta si Tradiţie), ARCUB, PROEDUS, iar banii sunt alocaţi din bugetele acestor instituţii.

În schimb, deşi se spune că pe lume nimic nu este gratuit, reprezentanţii primăriei susţin că pentru iluminatul de sărbătoare din oraş de pe marile bulevarde nu au plătit nimic.

"Ornamentele de Crăciun s-au aprins în data de 01.12.2016, fiind folosite 3.087.432 de beculeţe tip LED. Instalaţiile de iluminat festiv sunt puse la dispoziţie gratuit de către Gestionarul sistemului de iluminat în municipiul Bucureşti, SC LUXTEN LIGHTING COMPANY SA, în baza unui contract de comodat încheiat cu Primăria Capitalei, Primăria Municipiului Bucureşti va plătit energia electrică, montarea şi demontarea ornamentelor de sărbători", se arată în răspunsul trimis de muncipalitate la solicitarea hotnews.ro.

Lista defalcată a cheltuielilor efectuate pentru amenajarea târgului de Crăciun, de la căsuţe din lemn până la colantare autobuze şi flyere poate fi accesată aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne