Moldova apare în filmuleţul „Coaliţia Diavolului” creat de ISIL. Autorităţile: Cetăţenii sunt în siguranţă

Gruparea teroristă „Statul Islamic” a creat un filmuleţ întitulat „Coaliţia Diavolului” în care a fost inclusă şi Moldova.
Drapelele celor 60 de ţări ameninţate de ISIL
Drapelele celor 60 de ţări ameninţate de ISIL (realitatea.md)

Statul Islamic mai ameninţă, în filmuleţul respectiv, alte zeci de state, printre care Ucraina şi România, declarându-le pe toate duşmani ai ISIL, întrucât s-au implicat în conflictul sirian.

Autorităţile de la Chişinău au asigurat cetăţenii că s-ar afla în siguranţă. Potrivit Realitatea.md, chiar şeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc a declarat că Moldova nu se află în nici un pericol.

„Colegii noştri de la Serviciul Informaţii şi Securitate permanent lucrează, acumulează informaţii cu privire la eventuale riscuri care pot apărea asupra statalităţii Republicii Moldova sau alte tipuri de riscuri, cum ar fi tulburarea ordinii publice sau alte riscuri majore care pot veni de acolo.

De fiecare dată, când suntem în posesia a astfel de date şi le avem probate, persoanele respective sunt imediat imobilizate, reţinute şi date justiţiei acolo unde este locul lor. Reiterez, cetăţenii Republicii Moldova sunt în siguranţă. Astăzi serviciile de securitate a statului ca SIS, Serviciile operative ale poliţiei, ale Ministerului Afacerilor Interne îşi fac datoria, documentează acţiunile infracţionale sau intenţia a astfel de persoane şi atrag la răspundere”, a afirmat Cavcaliuc.

În acelaşi timp, şeful Serviciului de Comunicare a Serviciului de Informaţii şi Securitate, Eugeniu Viţu, a menţionat în cadrul emisiunii ”PAHOMI” de la Realitatea TV că teritoriul Basarabiei nu a fost până acum ţinta nici unui act terorist. Mai mult, acesta a subliniat că pe plan naţional situaţia se află sub control, fiind asigurată interacţiunea cu toate structurile de forţă.

„Conform publicaţiei anuale „Indicele global al terorismului” din 2015, Republica Moldova este printre cele mai sigure ţări. Nu trebuie însă să lăsăm lucrurile aşa, este cazul să lucrăm şi mai mult, să fie întreprinse acţiuni continue zi de zi pentru a nu admite riscurile care sunt sub aspect de terorism. SIS a elaborat un nou proiect de lege cu privite la prevenirea şi combaterea terorismului. Pe plan naţional este asigurată interacţiunea cu toate structurile de forţă, se efectuează monitorizarea mediului terorist de risc, precum şi măsuri speciale la frontieră pentru a stopa anumite cazuri care ar putea destabiliza situaţia internă”, a mărturisit Eugeniu Viţu.

Precizăm că în acest filmuleţ creat de ISIL, sunt ameninţate 60 de state. În cele câteva minute de video, gruparea teroristă ameninţă cu moartea toate ţările incluse în ”Coaliţia Diavolului”, în fruntea căreia s-ar afla SUA.

„Noi numărăm flagurile. Potrivit profetului nostru, vor fi 80 la număr. Pe toţi vă aşteaptă focul războiului”, este unul dintre mesajele transmite prin intermediul filmuleţului.

Poliţia din ţările europene se află, de asemenea, în stare de alertă ridicată după atentatele din Paris din 13 noiembrie, când bărbaţi înarmaţi şi sinucigaşi cu bombe au desfăşurat o serie de atacuri coordonate în mai multe zone ale capitalei pariziene. Atacurile s-au soldat cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe