Misterioasa "invazie" de broaşte ţestoase tinere pe plajele Coastei de Est (SUA)

Micuţă broască testoasă.
Micuţă broască testoasă. (Mioara Stoica/Epoch Times România)

De mai mult timp deja, broaştele ţestoase marine mai tinere se îndreaptă spre nordul Coastei de Est (East Coast, SUA), lăsând mările mai calde, în căutarea hranei. Multe dintre ele zăbovesc prea mult timp, rămânând blocate atunci când vremea devine rece. Din acest motiv, începând de acum câţiva ani, în Cape Cod Bay, un grup de voluntari patrulează regulat plajele pentru a le salva. Dar în acest an numărul lor a devenit exponenţial. Şi nimeni nu poate explica de ce.

Din luna noiembrie 2013 voluntarii au salvat peste 1.200 de exemplare de broască ţestoasă marină Kemp, una dintre speciile cele mai ameninţate. Sunt de trei ori mai multe decât cele din anii precedenţi. Multe dintre ele au supravieţuit, dar multe nu au reuşit.

Conform New York Times, vârsta medie a exemplarelor găsite este între doi şi trei ani.

Numărul neaşteptat de mare de broaşte ţestoase marine îi pune în dificultate pe cei aproximativ 150 de operatorii care le salvează şi apoi le transportă, pe cheltuiala lor, la Acvariul New England. De multe ori trebuie să fie trimise în Texas pentru a putea fi tratate înainte de a fi eliberate înapoi în mare.

Medicii veterinari şi voluntarii de la New England lucrează din luna noiembrie câte 12 - 16 ore pe zi pentru a răspunde solicitărilor, situaţie pe care nu şi-a imaginat-o nimeni, scrie ziarul din New York. Ultimele recorduri înregistrate se referă la anul 1989 cu 100 de exemplare şi la anul 2012 cu 413 de exemplare.