Ministrul rus al apărării, criticat dur de Medvedev (revista presei)

Premierul rus Dmitri Medvedev l-a supus unei critici dure pe ministrul apărării, Anatoli Serdiukov, acuzându-l că amână elaborarea metodicii pentru finanţarea poligoanelor militare, transmise municipalităţilor, relatează Kommersant în ediţia de miercuri.
Premierul rus Dmitri Medvedev. (MIKHAIL KLIMENTYEV / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
27.06.2012

Premierul rus Dmitri Medvedev l-a supus unei critici dure pe ministrul apărării, Anatoli Serdiukov, acuzându-l că amână elaborarea metodicii pentru finanţarea poligoanelor militare, transmise municipalităţilor, relatează Kommersant în ediţia de miercuri. Domnul Serdiukov nu a negat pretenţiile premierului, propunând în schimb demisia sa din postul de ministru. Şeful guvernului a ignorat cererea acestuia, ordonându-i, în schimb, să aprobe metodica în termen de cinci zile. Surse din Ministerul Apărării, citate de Kommersant, se îndoiesc că documentul va fi gata în termenul indicat de Medvedev.

Fostul primar al Moscovei, Iuri Lujkov, demis în septembrie 2010 de Dmitri Medvedev, a intrat în consiliul director al Companiei petrochimic unite ONK, relatează publicaţia financiară Vedomosti. Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei consiliului director al companiei, care a avut loc marţi. Lujkov, specialist în chimie, îşi va prelua în curând oficial atribuţiile. Relaţia fostului edil al Moscovei cu Kremlinul parcurge o perioadă neagră. După scandaloasa demitere, Lujkov a criticat dur conducerea rusă şi partidul de guvernământ Rusia Unită, ducându-şi, totodată, familia, în străinătate pe motiv că rămânerea apropiaţilor săi în Rusia este riscantă, aminteşte Vedomosti.

Un protestatar rus, care a luat parte la un miting al opoziţiei de la Piaţa Bolotnaia, din Moscova, pe 6 mai, a fugit din Rusia în Olanda, semnalează Gazeta. Aleksandr Dolmatov, constructor la o companie de producere a rachetelor, a părăsit Rusia de teamă că, la fel ca şi alţi opozanţi, poate fi acuzat în dosarul violenţelor de la acea manifestaţie, după ce a fost luat în vizor de serviciile secrete ruse - 'M-ar fi arestat şi supus presiunilor din plin', a spus opozantul.

Turneul lui Putin în Orientul Mijlociu a fost interpretat ca o demonstraţie de forţă, titrează Nezavisimaia Gazeta. Rusia îşi consolidează influenţa în Orientul Mijlociu - aceasta a fost concluzia observatorilor străini după vizitele liderului de la Kremlin în Israel, Autoritatea Naţională Palestiniană şi Iordania. Întâlnirile cu conducerea acestora a arătat că Moscova joacă un rol important în soluţionarea celor mai acute probleme din regiune, inclusiv a crizei siriene şi a divergenţelor legate de programul nuclear iranian. În plus, Federaţia Rusă îşi foloseşte pârghiile pentru a-şi promova interesele economice, scrie Nezavisimaia Gazeta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor