Ministrul Radu Stroe a discutat cu omologii săi din Germania şi Olanda despre aderarea la Schengen

Ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, a continuat, în cursul zilei de joi, seria de întrevederi bilaterale organizate în marja Consiliului JAI, cu delegaţiile participante din Germania, Olanda şi Republica Irlanda, au anunţat reprezentanţii MAI.
Şedinţă de guvern la Palatul Victoria, Radu Stroe, ministrul Administraţiei şi Internelor (Epoch Times România)
Epoch Times România
17.01.2013

Ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, a continuat, în cursul zilei de joi, seria de întrevederi bilaterale organizate în marja Consiliului JAI, cu delegaţiile participante din Germania, Olanda şi Republica Irlanda, au anunţat reprezentanţii MAI.

Dialogul cu miniştrii olandez şi german s-a concentrat pe un schimb de idei şi puncte de vedere circumscris finalizării procesului de aderare a României la spaţiul Schengen, demnitarul român reiterând dorinţa ca la 7 martie 2013, cu ocazia Consiliului JAI, să fie adoptată Decizia de eliminare a controalelor la frontierele interne aeriene şi maritime.

Omologii din Germania şi Olanda au arătat deschidere şi disponibilitate spre dialog în sensul adoptării Deciziei, precizând că, după publicarea raportului MCV, vor relua discuţiile la nivel intern, pe palierul guvernamental şi parlamentar, în legătură cu acest subiect, potrivit surselor citate.

Totodată, în discuţiile cu cele două părţi s-au evidenţiat relaţiile foarte bune de cooperare la nivel operativ şi s-a reiterat disponibilitatea de a trimite în Olanda şi Germania poliţişti români care să lucreze împreună cu colegii lor.

Demnitarii român şi irlandez au semnat un Acord interguvernamental privind cooperarea în prevenirea şi combaterea traficului ilicit de droguri, spălării banilor, criminalităţii organizate, traficului de persoane, terorismului, finanţării terorismului şi a altor infracţiuni grave.

Potrivit surselor citate, acest moment a avut o semnificaţie aparte în ansamblul relaţiilor bilaterale, în contextul deţinerii de către Republica Irlanda a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Prevederile noului Acord se circumscriu priorităţilor de la nivelul UE, fiind vizate prevenirea şi combaterea traficului de droguri, protecţia datelor personale, precum şi destructurarea organizaţiilor suspectate de a fi implicate în contrabanda cu produse de tutun, cu bunuri de valoare istorică sau artistică aparţinând patrimoniilor culturale ale României şi Irlandei sau patrimoniului cultural internaţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor