Mişcări la nivel european. PPE a cerut dezbatere pe tema crizei din România

Grupul PPE solicită o dezbatere în plenul Parlamentului European pe tema crizei din ţara noastră declanşată de decizia Guvernului Grindeanu de a adopta, pe furiş în noapte, controversatele "ordonanţe-elefant" privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.
Liderul grupului PPE, Joseph Daul.
Liderul grupului PPE, Joseph Daul. (JAVIER SORIANO / AFP / Getty Images)

UPDATE. Parlamentul European va organiza joi, în plen, o dezbatere pe tema justiţiei şi statului de drept în România.

* * *

Grupul Partidului Popular European (PPE) a solicitat pentru miercuri o dezbatere în plenul Parlamentului European pe tema situaţiei din România, reiese dintr-un comunicat de presă remis Agerpres.

Decizia a fost luată la cererea delegaţiei României din PPE care s-a pronunţat împotriva conţinutului şi a modalităţii prin care au fost trimise în legislativul de la Bucureşti cele două ordonanţe care modifică Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

"Ceea ce se întâmplă în România este împotriva statului de drept. Se diluează lupta împotriva corupţiei. Este inadmisibil să existe o asemenea atitudine a unui guvern UE. La cererea noastră grupul PPE a solicitat astăzi (miercuri) o dezbatere în plenul Parlamentului European. Susţinem totodată demersurile preşedintelui României precum şi ale CSM pentru restabilirea principiilor statului de drept", se arată într-un comunicat remis Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe