Ministrul Muncii va încerca majorarea pensiilor în 2013

Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, a precizat că, în anul 2013, în contextul unui deficit bugetar mai mic şi a existenţei unui vârf de plată al datoriei externe, se va încerca o indexare a pensiilor cu rata inflaţiei.
Mariana Câmpeanu (Mihuț Savu / Epoch Times)
Epoch Times România
07.11.2012

Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, a precizat că, în anul 2013, în contextul unui deficit bugetar mai mic şi a existenţei unui vârf de plată al datoriei externe, se va încerca o indexare a pensiilor cu rata inflaţiei.

Atenţia Ministerului Muncii se îndreaptă către tineri şi copii

Atenţia Ministerului Muncii se îndreaptă către copii şi tineri, subliniind că există aspecte foarte grave care se reflectă în societatea noastră.

”A crescut violenţa în familie, copiii trebuie protejaţi chiar faţă de proprii lor părinţi, care de multe ori îi duc la muncă, sau în cazul unui divorţ nici nu se gândesc la interesul copilului. Dacă vorbim despre tineri, pe piaţa muncii cel mai mare şomaj se înregistrează chiar în rândul acestora, în jur de 25%” a precizat Mariana Câmpeanu, conform Realitatea.net.

Se va încerca o indexare a pensiilor

Mariana Câmpeanu va încerca în construcţia bugetară pentru anul viitor să indexeze pensiile, ”în măsura în care ne vom putea încadra în deficitul bugetar pentru 2013, care este mai mic decât cel de anul acesta. Să nu uităm că măsura, dar şi altele asemenea, vor trebui luată în contextul existenţei unui vârf al plăţilor externe”.

Ministrul Muncii a amintit că anii 2013 şi 2014 sunt ”vârfuri maxime de returnare a datoriei externe de peste 11-12 miliarde de euro”.

”Legea Pensiilor nu trebuie modificată, ci trebuie doar aplicată. Indexarea pensiilor există în lege, aplicarea a fost însă suspendată. Chiar dacă nu vom reuşi să aplicăm integral cele prevăzute în lege, o indexare a pensiilor în funcţie de rata inflaţiei tot vom face", a concluzionat Mariana Câmpeanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor