Ministrul Muncii confirmă: Nu mă eschivez, vom creşte pensiile de la 1 septembrie. Vom pune cifrele pe masă

Violeta Alexandru
Violeta Alexandru (Epoch Times România)

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat, la România TV, că va exista o creştere a pensiilor, însă rămâne de văzut exact cu ce procent.

"Prin calendar înseamnă o abordare responsabilă pe care Guvernul o are. Am lucrat în fiecare zi ca să încercăm să sprijinim economia, agenţii economici, pe angajaţi. Nu a fost o perioadă uşoară, am încercat tot ce este posibil pentru a ajuta economia. Dacă prin calendar înţelegem o evaluare, colegii de la Minister termină evaluarea primelor şase luni ale anului. Mă îngrijorez cu privire la respectarea protecţiei angajaţilor. (...) Vom avea o creştere a pensiilor, nu mă eschivez. Nu îmi place să speculez, se fac toate eforturile în echipa Ministerului Finanţelor. Intenţia noastră nu este să păcălim pe nimeni, vom pune cifrele pe masă. Ne dorim o creştere, suntem responsabili pentru acest an şi pentru anii care vor veni", a afirmat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a subliniat că data la care vor creşte pensiile va fi 1 septembrie.

"Va fi o creştere, mai sunt câteva zile de analize finale, de rafinări. În momentul acela vom avea o proiecţie asupra cifrelor pe care le vom avea. Urmează o perioadă în care va fi rectificarea bugetară, cel mai probabil de la 1 septembrie va fi o creştere", a declarat Violeta Alexandru.

În final, ministrul Muncii a ţinut să mulţumească pensionarilor pentru răbdarea pe care au avut-o în ultimul timp, în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus.