Ministrul Mona Pivniceru demisionează. Unde îşi va continua cariera de magistrat

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, va demisiona miercuri din funcţie, iar interimatul va fi asigurat de premier, a anunţat prim-ministrul Victor Ponta.
Mona Pivniceru (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
26.03.2013

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, va demisiona miercuri din funcţie, iar interimatul va fi asigurat de premier, a anunţat prim-ministrul Victor Ponta.

"Doamna ministru Mona Pivniceru şi-a exprimat dorinţa ca, ulterior şedinţei de guvern de mâine, 27 martie 2013, să nu mai deţină această funcţie în cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese având în vedere că domnia sa va ocupa postul de judecător la Curtea Constituţională. Astfel, în cursul zilei de astăzi, prim-ministrul Victor Ponta a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu şi au convenit ca prim-ministrul să preia interimatul, urmând ca şeful Executivului să facă, în maximum 45 de zile, în conformitate cu legile în vigoare, o nouă propunere pentru portofoliul Justiţiei", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Victor Ponta va prelua imediat conducerea Ministerului Justiţiei, măsură pe care a discutat-o marţi cu preşedintele Traian Băsescu. Numirea Monei Pivniceru pe postul de judecător la Curtea Constituţională a fost aprobată de Senat, iar în luna iunie fostul ministru va prelua postul de la CC.

În urma votului dat de plenul Senatului, Mona Pivniceru, propusă de PNL, a fost numită marţi judecător la Curtea Constituţională, întrunind 99 de voturi "pentru" şi 33 de voturi "împotrivă". Contracandidaţii săi, Gheorghe Iancu, propus de PDL, şi Florina Jipa, candidatul PPDD, au primit 16 voturi "pentru" şi 116 "împotrivă", respectiv 17 voturi "pentru" şi 115 "împotrivă".

Votul a fost secret, pe buletine, iar mandatul judecătorului desemnat de Senat în CC Ion Predescu urmează să se încheie în luna iunie.

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil marţi dimineaţă numirea Monei Pivniceru într-un post de judecător la Curtea Constituţională a României din partea acestui for legislativ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor