Ministrul Mediului, veste bună: România a scăpat de un infringement care ne-ar fi costat 200.000 de euro pe zi

Ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer, continuă seria veştilor bune pe tema pădurilor: România a fost scoasă de sub un infringement iminent ce urma să fie declanşat de autorităţile europene împotriva ţării noastre - penalităţile ar fi fost de până la 200.000 euro pe zi.
Ministrul mediului, Cristiana Paşca-Palmer
Ministrul mediului, Cristiana Paşca-Palmer (Facebook)

România a fost scoasă de sub infringementul iminent pe care Comisia Europeană urma să îl declanşeze împotriva ţării noastre, din cauza managementului defectuos care s-a făcut pe domeniul forestier în ultimii ani, a anunţat sâmbătă, „cu mare satisfacţie”, ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer.

„Când am preluat mandatul de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor - România, în noiembrie 2015, una din nenumăratele probleme pe care le-am găsit la Minister a fost şi situaţia de pre-infringement în care se găsea România pe domeniul forestier, unde ţara noastră primise un ultimatum de la Comisia Europeană. Declanşarea infringementului ar fi însemnat penalităţi de până la 200.000 euro în fiecare zi (!) până când România s-ar fi conformat cu legislaţia europeană, costuri pe care le-ar fi suportat toţi românii”, a declarat ministrul.

Împreună cu o echipă mică dar foarte dedicată, Cristiana Paşca-Palmer a depus „eforturi extraordinare” în acest an pentru a elabora şi implementa un pachet de măsuri ample, care să pornească „o reformă adevărată în felul în care gospodărim pădurile României, un capital cu valoare inestimabilă pentru noi toţi”.

„Am întărit legislaţia silvică, inclusiv prin adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 51/2016, prin care am înăsprit considerabil sancţiunile silvice şi am comunicat Comisei realizările de până acum în ceea ce priveşte trasabilitatea lemnului. Munca, perseverenţa şi competenţa au dat roade, şi Comisia Europeană a apreciat pozitiv rezultatele noastre, închizând clauza de infringement împotriva României.

Este un motiv de mare bucurie şi mulţumesc din suflet secretarei mele de stat pentru păduri, Erika Stanciu, precum şi colaboratorilor săi Ionuţ Baciu, Mihai Enescu, Micu Bogdan şi Carmen Idoraşi, pentru dârzenia şi dedicarea extraordinară cu care se luptă pentru pădurile României, în ciuda piedicilor, blocajelor şi barierelor care ni se ridică constant în cale!”, a mai precizat Cristiana Paşca-Palmer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne