Ministrul israelian al Apărării cere evreilor să părăsească Franţa

Ministrul israelian al Apărării cere evreilor din Franţa să se mute în Israel, citând tratamentul nedrept aplicat evreilor francezi şi poziţia adversă a Parisului faţă de Tel Aviv.
Avigdor Lieberman.
Avigdor Lieberman. (Lior Mizrahi/Getty Images)

Avigdor Lieberman, ministrul israelian al Apărării şi lider al partidului Yisrael Beiteinu (Israel Patria Noastră), a cerut evreilor din Franţa să părăsească această ţară şi să se mute în Israel.

Motivul unui astfel de mesaj este politica franceză faţă de statul evreu şi o conferinţă care este progrmată să aibă loc la Paris în 15 ianuarie 2017 având ca temă pacea în Orientul Mijlociu.

Luând cuvântul la o întâlnire a partidului său, Lieberman a susţinut că este “suficient să te uiţi la cum a votat Franţa în organizaţii internaţionale în ultimul an – UNESCO, Consiliul de Securitate al ONU, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului – şi totul este clar”.

Lieberman a declarat deja că viitoarea conferinţă din Paris va fi un eşec şi că nu va rezolva nicio problemă. “Este un tribunal adevărat împotriva statului israelian”, a susţinut el.

În plus, Lieberman consideră că “principalul obiectiv [al conferinţei] este acela de a afecta securitatea israeliană, de a denigra statul evreu”.

“Ţinând cont de informaţiile pe care le deţinem, este pregătită o Afacere Dreyfus modernă. Dar acum, în loc de un singur evreu, toţi cetăţenii Israelului vor fi vizaţi”, a adăugat ministrul.

Conferinţa din Paris va duce la înrăutăţirea tratamentului aplicat evreilor în Franţa, ţinând cont de actele de terorism din şcoala evreiască din oraşul Toulouse, la magazinul Kosher din Paris şi alte incidente antisemite, a susţinut Lieberman.

El consideră că a sosit momentul “să li se spună evreilor din Franţa: nu este statul vostru, nu este pământul vostru, părăsiţi Franţa şi veniţi în Israel”.

“Mi se pare a fi singurul răspuns corect la acest complot”, a adăugat Lieberman.