Ministrul Educaţiei: Programul „Şcoala Altfel” ar trebui regândit şi reaşezat în calendarul şcolar

. (Justin Sullivan / Getty Images)
Epoch Times România
07.06.2012

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a declarat joi că programul "Şcoala Altfel" trebuie readaptat, "poate regândit şi îmbunătăţit", dar că nu trebuie să se renunţe la el.

În opinia ministrului, o prioritate va fi regândirea şi reaşezarea în calendarul şcolar.

"Competiţia "Şcoala Europeană" este un element de tradiţie şi reprezintă un program amplu în care toţi cei implicaţi au devenit ambasadorii şcolii. Sper să crească în calitate şi numărul de participanţi. Îi felicit pe toţi cei implicaţi", a afirmat ministrul Educaţiei cu prilejul acordării certificatelor celor 61 de unităţi de învăţământ preuniversitar câştigătoare ale celei de-a IX-a ediţii a competiţiei menţionate.

În cadrul aceleiaşi festivităţi, au fost premiate şi zece activităţi câştigătoare în cadrul competiţiei "O activitate de succes în săptămâna Şcoala Altfel!".

La această ediţie a concursului "Şcoala Europeană" s-au înscris 110 unităţi de învăţământ preuniversitar din 37 de judeţe şi din municipiul Bucureşti. Pe primele trei locuri s-au clasat Şcoala cu clasele I-VIII "Coresi" din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa (179 puncte), Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" din Breaza, judeţul Prahova (175 puncte) şi Grupul Şcolar Industrial Petrol Moreni, judeţul Dâmboviţa (172 puncte).

Competiţia Naţională "Şcoala Europeană" se adresează unităţilor şcolare care participă la proiectele de parteneriat din cadrul Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii al Comisiei Europene şi constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectate în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Din 2004 şi până în prezent, la competiţia pentru obţinerea certificatului "Şcoala Europeană" au participat 1.219 unităţi şcolare din toate judeţele ţării, 253 au fost premiate iar dintre acestea, 166 deţin, la acest moment, certificatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor