Ministrul Economiei a discutat la Bruxelles despre liberalizarea exporturilor de vinuri pe piaţa UE

(photos.com)

Aflat în vizită la Bruxelles viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a avut o întâlnire cu Comisarul European pentru comerţ, Karel De Gucht, cu care a discutat despre liberalizarea exporturilor de vinuri pe piaţa UE, ca urmare a deciziei din 25 septembrie a Comisiei Europene privind anularea cotelor de export pentru vinurile moldoveneşti în spaţiul comunitar.

Potrivit "Infotag" care face referire la serviciul de presă al Ministerului Economiei, Valeriu Lazăr a mulţumit pentru această decizie şi a dat asigurări că autorităţile vor întreprinde toate măsurile pentru a beneficia de liberalizarea exporturilor de vin în UE, dar şi pentru diversificarea în continuare a pieţelor de desfacere pentru produsele moldoveneşti.

Ministrul a participat la lucrările seminarului "Modelul Social European-factor cheie pentru competitivitate", organizat de Parlamentul European. Valeriu Lazăr a ţinut un discurs cu genericul "Dezvoltarea capitalului uman sporeşte competitivitatea economică".

Potrivit vicepremierului, viitorul dezvoltării economice a ţării depinde de capacitatea de a construi un sistem educaţional de înaltă calitate şi a forţei de muncă calificate, care să corespundă cerinţelor pieţei muncii.

"Succesul competitivităţii constă în dezvoltarea unei sinergii între investiţiile în capitalul uman şi cel industrial, în prezenţa unui mediu de afaceri favorabil. Cea mai importantă investiţie din partea statului este cea în oameni, deoarece capacităţile şi aptitudinile câştigate de aceştia se vor regăsi apoi în piaţa muncii", a declarat Valeriu Lazăr.