Ministrul de Externe: România va sprijini Ucraina în domeniul Apărării Cibernetice

P. P.
02.12.2014

alte articole

MAE, 3 februarie 2014, conferinţă internaţională prilejuită împlinirii a 5 ani de la procesul României de la Haga, privitor la Delimitarea Zonei Maritime a Mării Negre. În imagine, Bogdan Aurescu (Epoch Times România)
P. P.
02.12.2014

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat marţi, la Bruxelles, că România va sprijini Ucraina, în conformitate cu cerinţele Alianţei Nord Atlantice, prin operaţionalizarea Fondului de Sprijin pentru domeniul Apărării Cibernetice, gestionat de Serviciile Române de Informaţii (SRI), relatează Mediafax.

În urma summitului NATO din Ţara Galilor la care a luat parte preşedintele Traian Băsescu, România şi-a asumat rolul de naţiune-lider al Fondului de Sprijin pentru dezvoltarea capacităţii de apărare cibernetică a Ucrainei.

Cu ocazia întrunirii de la Bruxelles, s-a adoptat o Declaraţie Comună a miniştrilor de externe ai NATO şi ai Ucrainei, prin care se reiterează sprijinul Alianţei Nord-Atlantice pentru suveranitatea şi stabilitatea Ucrainei. De asemenea, declaraţia mai vizează planurile de securitate şi militarizare din Marea Neagră, care a devenit o zonă tensionată după invazia rusă din Ucraina.

Ministrul român de Externe şi-a exprimat încrederea în eforturile depuse de Ucraina în domeniul consolidării statului democratic.

Pe 13 septembrie, SRI a precizat că, pe fondul tensionării relaţiilor ruso-ucrainene şi a necesităţii Alianţei Nord Atlantice de a stabiliza graniţa de est, s-au implementat noi măsuri de securitate, precum Fondul de Sprijin, prin contribuţia voluntară a ţărilor membre NATO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor