Ministrul britanic de externe susţine că Siria se află în pragul unui război civil

Ministrul britanic de externe, William Hague (Alex Wong / Getty Images)
Epoch Times România
28.05.2012

William Hague, ministrul britanic de externe, a declarat luni la Moscova, că există un risc tot mai mare privind declanşarea unui război civil în Siria şi a cerut Guvernului de la Damasc să implementeze planul trimisului special al ONU pentru a pune capăt violenţelor, relatează BBC.

William Hague a precizat că masacrul de vineri din oraşul Houla este "extrem de îngrijorător" şi "a atras atenţia lumii" asupra evenimentelor din Siria.

Oficialul britanic a spus că planul de pace al trimisului special al ONU este "singura speranţă" pentru stabilitate în Siria.

La rândul său, Serghei Lavrov a declarat că Rusia vrea să se pună capăt violenţelor din Siria şi să fie demarat un proces politic bazat pe respectarea "suveranităţii, integrităţii teritoriale şi independenţei" ţării.

Potrivit ONU, 49 de copii şi 34 de femei au fost ucişi vineri într-un atac al forţelor guvernamentale în oraşul Houla.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului sirian de Externe, Jihad Makdissi, a negat responsabilitatea forţelor guvernamentale pentru masacrul în care şi-au pierdut viaţa 108 persoane.

Peste 10.000 de persoane au fost ucise în confruntările dintre forţele guvernamentale şi cele ale opoziţiei, de la declanşarea revoltelor împotriva regimului Bashar al-Assad, în martie 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor