Epoch Times România

Ministerul Sănătăţii al RM a identificat spitalele pentru internarea persoanelor suspecte şi infectate cu coronavirus

Moldova are doar un singur caz de coronavirus. A trecut doar o zi de la momentul confirmării, dar câte probleme privind calitatea guvernării şi starea morală a societăţii au apărut la suprafaţă, a punctat Alexandr Slusari.
Epoch Times România
09.03.2020

alte articole

Epidemie de coronavirus în China
Epidemie de coronavirus în China (Hector Retamal/Agence France-Presse — Getty Images)
Epoch Times România
09.03.2020

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a identificat instituţiile strategice pentru internarea persoanelor suspecte şi infectate cu COVID-19: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Toma Ciorbă”, Spitalul Clinic municipal de Boli Contagioase pentru Copii, iar în cazurile grave sunt Spitalul Clinic Republican şi Institutul Mamei şi Copilului pentru copii. De asemenea, au fost desemnate alte instituţii spitaliceşti de rezervă, precum Spitalul Clinic al MSMPS şi Maternitatea Nr. 2 pentru gravide.

Totodată, ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a specificat că excluzând echipajul, acei 10 cetăţeni din Ucraina şi 4 din regiunea transnistreană, este vorba despre 136 de persoane care s-au aflat în acelaşi avion cu femeia infectată cu virusul Wuhan şi care în prezent sunt monitorizate de autorităţile RM.

„Avem o dificultate la momentul actual în a identifica 14 persoane care nu au putut fi informate din cauza datelor eronate prezentate în fişa epidemiologică completată la trecerea frontiere”, a menţionat Dumbrăveanu.

În acest context, şeful Spitalului Clinic Republican (SCR), Anatol Ciubotaru, a susţinut că pacienta din R.Moldova identificată pozitiv cu virusul Wuhan se află în secţia de terapie intensivă în boxă special izolată, în grija a două asistente medicale şi a unui medic reanimatolog.

La rândul său, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, deputatul Alexandr Slusari, vicepreşedinte al Parlamentului, a menţionat că în Moldova „avem DOAR un singur caz confirmat de coronavirus. A trecut DOAR o zi de la momentul confirmării. DAR analizaţi câte probleme privind calitatea guvernării şi starea morală a societăţii au apărut la suprafaţă”.

Totodată, Slusari a ţinut să specifice că pe parcursul zilei de duminică a primit multe anunţuri (ANONIME), precum că spitalele din Moldova nu sunt pregătite pentru primirea bolnavilor infectaţi de coronavirus.

„Personalul din Spitalul Clinic Republican şi mai mulţi pacienţi de acolo sunt în starea apropiată de panică. Pe reţelele de socializare a apărut o isterie anti-diaspora din Italia, alimentată de declaraţia lui Chicu despre iresponsabilitatea doamnei venite din Italia”, a scris Alexandr Slusari într-un mesaj pe contul său de socializare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor