Maia Sandu: Autorităţile de la Chişinău nu au înţeles cât de serioasă e problema răspândirii coronavirusului

Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, constată că, după mai multe avertizări şi discuţii, autorităţile de la Chişinău nu au înţeles cât de serioasă e problema răspândirii coronavirusului şi nu au făcut nimic ca să protejeze oamenii.

„În situaţia în care virusul se răspândeşte rapid în ţările din regiune, iar un eventual vaccin nu va fi disponibil în următoarele luni, e nevoie de mobilizare maximă pentru a reduce riscurile de contaminare şi pentru a pregăti sistemul medical ca să ofere ajutor celor bolnavi”, a scris liderul PAS pe pagina sa de Facebook.

După un val de critici al internauţilor pentru lipsa de transparenţă privind locul şi condiţiile internării primului pacient confirmat pozitiv la virusul Wuhan, duminică seara, ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu a postat pe pagina sa de Facebook un raport al zilei în care se menţionează că pacienta depistată cu virusul Wuhan se simte mai bine, iar medicii au depus tot efortul pe parcursul zilei să îi stabilizeze starea de sănătate.

Aceasta a ţinut să precizeze că pacienta infectată este izolată în boxa de reanimare în cadrul Spitalului Clinic Republican. Tot personalul medical care îi acordă asistenţă medicală are echipament de protecţie individuală. Intrarea în secţia de Reanimare fiind securizată şi separată.

Drept dovadă a celor expuse, ministrul Sănătăţii a postat secvenţe video în care se prezintă condiţiile în care este izolată pacienta, aceasta fiind insistent întrebată de medic unde sunt mai bune condiţiile, în Italia sau în Moldova.

De asemenea, ministrul a mai informat că în cazul altor doi pacienţi, un copil şi un adult, suspectaţi de infecţia cu virusul Wuhan, testele s-au dovedit a fi negative.

Italia a raportat doar pentru ziua de duminică aproape 1500 de noi cazuri de infectare şi 133 de decese, cel mai mare număr de victime în afara Chinei şi Iranului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe