Consultări cu elevii de clasa a XI-a pe tema desfăşurării examenului de Bacalaureat

(photos.com)
Epoch Times România
14.06.2012

Liviu Pop, ministrul interimar al Educaţiei, şi secretarul de stat Stelian Fedorca au avut o consultare cu reprezentanţii elevilor de clasa a XI-a din liceele bucureştene, în urma votului informal exprimat de aceştia majoritatea optând pentru păstrarea actualei formule de desfăşurare a examenului de Bacalaureat.

Potrivit unui comunicat al MECTS remis joi AGERPRES, până în 30 iunie va urma să aibă loc completarea la nivel naţional a unui chestionar pe acest subiect, dar şi analiza şi interpretarea răspunsurilor şi stabilirea concluziilor.

Elevii prezenţi au fost chestionaţi în legătură cu structura şi modalitatea de desfăşurare a examenului de Bacalaureat din 2013, fiind invitaţi să se pronunţe fie pentru aplicarea cu celeritate a prevederilor Legii Educaţiei Naţionale, ce reglementează un sistem de evaluare diferenţiată la sfârşitul clasei a XII-a, fie pentru menţinerea sistemului actual.

În cadrul întâlnirii, ministrul Liviu Pop a subliniat importanţa acestor consultări iniţiate de MECTS, deoarece pot genera idei constructive.

"Timpul este extrem de scurt, iar cea mai bună decizie va fi cea luată în beneficiul elevilor", a spus ministrul interimar al Educaţiei.

La dezbaterea la care au participat peste 100 de elevi, MECTS a fost reprezentat şi de Liliana Preoteasa, director general în Ministerul Educaţiei, şi Albert Craiu, consilier al ministrului pentru relaţia cu elevii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor