Ministerul de Externe: Cetăţeanul moldovean blocat în oraşul Wuhan a plecat din China

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) de la Chişinău
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) de la Chişinău (facebook.com/MAEIE)
Ştefan Sârbu
03.02.2020

Unul dintre moldovenii care se aflau blocaţi în oraşul Wuhan (epicentrul epidemiei de coronavirus) a plecat din China. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) anunţă într-un comunicat luni, 3 februarie, că cetăţeanul Republicii Moldova a fost transportat cu un avion charter francez spre oraşul Istres, Franţa.

La aterizarea pe teritoriul francez, toţi pasagerii aeronavei au fost plasaţi în carantină pentru circa 15 zile. La încheierea perioadei de carantină, cetăţeanul Republicii Moldova va putea părăsi Franţa pentru a-şi continua drumul către ţară, dacă nu va prezenta simptome ale infecţiei.

Reprezentanţii MAEIE au precizat că operaţiunea de evacuare a fost posibilă graţie eforturilor Ambasadei Republicii Moldova la Beijing în colaborare cu Misiunile Diplomatice ale României şi Franţei.

Potrivit unor date oficiale ale Partidului Comunist Chinez, noul coronavirus ar fi ucis 361 de persoane în China de la apariţia sa la începutul lunii decembrie 2019. Un epidemiolog indian respectat a surprins audienţa în momentul în care a subliniat că a găsit iregularităţi în genomul virusului, care sugerează că ar fi fost creat genetic.

Rezultatele studiului "Uncanny similarity of unique inserts în the 2019-ncov spike protein to HIV-1 gp120 and Gag" efectuat de Prashant Pradhan & colab au găsit că unele bucăţi din genomul coronavirusului Wuhan sunt identice cu cele care se găsesc în virusul de HIV, şi, mai bizar, nu pot fi găsite în niciun alt coronavirus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor