Miliţia interzice şcolilor româneşti din Transnistria să arboreze drapelul şi să intoneze imnul R. Moldova

Părinţi prezenţi la careul şcolilor cu predarea în grafia latină, supravegheaţi de miliţia transnistreană
Părinţi prezenţi la careul şcolilor cu predarea în grafia latină, supravegheaţi de miliţia transnistreană (facebook.com/salvaţi şcolile din Transnistria)

Reprezentanţii grupului creat pe Facebook „Salvaţi şcolile din Transnistria” susţin că nici un careu de început şi sfârşit de an şcolar nu are loc fără supravegherea de către miliţie a profesorilor şi elevilor din gimnaziile din Roghi şi Corjova, din regiunea transnistreană, iar tacticile acestora de intimidare rămân aceleaşi.

„Şi astăzi, înainte de începerea careului, directorii instituţiilor au fost vizitaţi de către reprezentanţii miliţiei, care 'i-au informat' despre faptul că nu au voie să arboreze drapelul sau să intoneze imnul de stat. Iar ulterior au părăsit curtea instituţiei”, se mai arată în postare.

Administraţia din stânga Nistrului încalcă sistematic dreptul la educaţie al elevilor din cele opt şcoli cu predare în limba română.

De menţionat că anual, la 2 septembrie, autorităţile de la Tiraspol organizează parade militare pentru a marca aşa-numita zi a independenţei cu scopul ca să „intimideze o ţară întreagă”, constată Promo-LEX.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe