Partidul Unităţii Naţionale: Votul pro-Rusia al lui Andrei Năstase în cadrul APCE - o trădare a intereselor de securitate ale R. Moldova

Andrei Năstase respinge criticile ce i se aduc motivându-şi votul favorabil restabilirii drepturilor Rusiei la Strasbourg ca fiind dat în interesul democraţiei, drepturilor omului şi dialogului dintre statele Europei.
Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Partidul Unităţii Naţionale (PUN) condamnă cu fermitate votul pro-Rusia dat de către preşedintele PPDA Andrei Năstase în cadrul APCE considerând acest vot ca o trădare a intereselor de securitate ale Republicii Moldova. Mai mult, formaţiunea solicită retragerea urgentă a votului Pro-Rusia şi „transmiterea de scuze statului vecin şi prieten Ucraina”.

Potrivit unui comunicat, sprijinirea Federaţiei Ruse în Adunarea Consiliului Europei ar fi un act nu doar neprietenesc şi imoral, ci şi un act de agresiune diplomatică la adresa Ucrainei. „Prin votul său Andrei Năstase transformă R. Moldova într-un complice al agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina.”

Partidul Unităţii Naţionale a ţinut să reamintească că statul ucrainean joacă un rol important în asigurarea securităţii naţionale, controlul frontierei de est a R. Moldova şi mai ales în reglementarea conflictului transnistrean.

„Ucraina a fost statul care, deşi aflat într-un război deschis cu Federaţia Rusă, şi-a asumat disponibilitatea de a sprijini retragerea trupelor şi muniţiilor ruseşti din Transnistria prin crearea unui coridor verde pe teritoriul său”, se mai arată în comunicat.

Andrei Năstase respinge criticile ce i se aduc în ultimele două zile motivându-şi votul favorabil restabilirii drepturilor Rusiei la Strasbourg ca fiind dat în interesul democraţiei, drepturilor omului şi dialogului dintre statele Europei.

„S-au gândit cei care critică la locuitorii Transnistriei că atunci când împotriva lor se iau nişte decizii ei se pot adresa la CEDO? Niciodată nu vom rezolva problema transnistreană dacă nu vom dialoga cu părţile implicate, inclusiv cu Rusia.

Sunt sigur că întreaga Europa îşi doreşte ca la graniţa de est a UE şi a NATO să fie linişte. Am totală încredere că relaţiile noastre cu Ucraina, instituţiile UE şi cu APCE vor da roade în interesul tuturor cetăţenilor R. Moldova”, a conchis liderul Platformei DA, citat de Radio Europa Liberă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe