Militari ai NATO blocaţi de socialişti în vama Sculeni timp de o oră

Aşa-zişii patrioţi ai Republicii Moldova, numiţi şi mâna Moscovei, au blocat coloana de militari şi tehnică NATO ajunsă marţi în punctul vamal Sculeni.
Tehnica şi militarii NATO blocaţi de socialişti în vama Sculeni
Tehnica şi militarii NATO blocaţi de socialişti în vama Sculeni (facebook.com / dodon.igor)

Unităţile de tehnică militară ale Statelor Unite care vor participa la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016” au trecut marţi dimineaţa Prutul, întrând prin punctul de trecere Sculeni. Militarii veniţi din Statele Unite ale Americii şi cei ai Armatei Naţionale vor participa, în perioada 3 mai - 20 mai 2016, la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”, desfăşurat, în premieră, în Republica Moldova.

Ajunşi în Moldova, militarii americani au fost întâmpinaţi de un grup de protestatari, membri şi susţinători ai Partidului Socialist care le-au interzis să înainteze. Protestul nu a durat însă mult, în mai puţin de o oră cele aproximativ 60 de unităţi de tehnică militară şi-au reluat drumul spre Chişinău.

Printre deputaţii socialişti care au blocat traseul de la Sculeni spre Chişinău se numără Vasile Bolea, Marina Rădvan sau Vladimir Odnostalco, notează independent.md. „Deputaţii socialişti împreună cu câţiva activişti au blocat drumul la intrarea în Moldova prin punctul vamal Sculeni şi verifică documentele soldaţilor şi echipamentului NATO. Cu detalii vom reveni”, a scris liderul PSRM, Igor Dodon pe contul său de Facebook.

Menţionăm că cineva i-a atras atenţia lui Dodon, lăsând un comentariu sub anunţul său. „Igor Dodon, când intenţionaţi să faceţi acelaşi lucru şi cu armata a 14-a? Cred că la fel trebuie blocată pentru verificarea actelor”, a scris internautul.

Scopul instruirii celor 198 militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA, 165 militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale are la bază creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate, executarea cercetării de geniu şi a lucrărilor de fortificaţie, trecerea peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apă, executarea lucrărilor de distrugere, de supravieţuire, cu asigurare logistică în condiţii de câmp, cu acordarea ajutorului medical şi evacuarea răniţilor.

În programul „Dragon Pioneer 2016” vor fi utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă şi asigurare de luptă (geniu), 18 maşini de manevră HMMWV, 29 maşini de transport, medicale, geniu. Armata Naţională va participa cu 40 de maşini de geniu şi asigurare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe