Mihail Neamţu şi Adrian Papahagi au depus plângere penală în care denunţă plagiatul lui Ponta

Mihail Neamţu la inaugurarea "Iniţiativei Civice de Centru Dreapta" (ICCD), condusă de Mihai Răzvan Ungureanu (MRU)
Mihail Neamţu la inaugurarea "Iniţiativei Civice de Centru Dreapta" (ICCD), condusă de Mihai Răzvan Ungureanu (MRU) (Epoch Times România)

Mihail Neamţu, preşedintele mişcării Noua Republică şi Adrian Papahagi, vicepreşedintele Fundaţiei Creştin Democrate au depus joi o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, pentru comiterea infracţiunii de plagiat, informează Realitatea TV.

"Astăzi, 23 August 2012, Dr. Adrian Papahagi (Paris IV - Sorbonne) Dr. Augustin Ofiţeru (Academia Română) şi Dr. Mihail Neamţu (King's College London) au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva lui Ponta Victor Viorel. În urma numeroaselor aspecte semnalate în presă, autorii plângerii penale solicită Parchetului să procedeze la efectuarea cu celeritate a cercetărilor penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de plagiat, prevăzută de art. 141 din Legea 8/1996”, relevă postare făcută de Neamţu pe site-ul de socializare Facebook.

Plângerea vizează plagiatul lucrării "Răspunderea în dreptul internaţional umanitar", care conţine 113 pagini ,"copiate prin metoda copy paste" din operele altor patru autori.

"Fapta de plagiat se referă la lucrarea "Răspunderea în dreptul internaţional umanitar", publicată la Editura Universul Juridic în anul 2010. Această carte, pentru care domnul Ponta Victor Viorel şi-a însuşit atât drepturi morale cât şi patrimoniale, conţine 113 pagini copiate prin metoda copy-paste din operele altor patru autori. În acelaşi timp aceste pagini apar plagiate şi în teza de doctorat a actualului Prim-Ministru al României, ceea ce arată fără dubiu că autorul acestui plagiat este chiar domnul Ponta", explică aceştia.

Cu această ocazie Mihail Neamţu a anunţat pe pagina sa de socializare că reînnoieşte cererea adresată lui Victor Ponta de a demisiona din funcţia de premier.

"Perseverentă în demersul său de înnoire şi asanare a clasei politice româneşti, Noua Republică îşi înnoieşte cu acest prilej cererea ca domnul Ponta să demisioneze din funcţia de Prim-Ministru", precizează Neamţu.

De astfel, vicepreşedintele Fundaţiei Creştin Democrate şi fondatorul mişcării Noua Republică solicită membrilor USL de ,,bună credinţă” să se distanţeze de cei care nu pricep faptul că funcţiile care presupun o anumită responsabilitate publică trebuie ocupate de actori politici integrii.
"Prezenţa domniei sale în această funcţie de mare responsabilitate este în continuare o palmă pe obrazul cetăţenilor României care iubesc munca şi detestă impostura! Cerem membrilor de bună-credinţă ai USL să se delimiteze de persoanele care nu înţeleg că funcţiile de responsabilitate publică trebuie să fie ocupate doar de oameni integri", concluzionează reprezentanţii de dreapta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne