Plagiatul Victor Ponta: Mai mulţi profesori universitari îi cer ministrului Educaţiei să-i retragă titlul de doctor

.
. (Photos.com)

Nu mai puţin de 26 de profesori universitari, majoritatea de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, i-au trimis premierului Victor Ponta şi ministrului Educaţiei o scrisoare deschisă, prin care îi cer Ecaterinei Andronescu să-i retragă titlul de doctor în drept premierului. Universitarii au precizat că sunt indignaţi de "intervenţiile brutale" ale ministrului Andronescu şi ale politicienilor în cazul Ponta. În opinia lor, nu există niciun dubiu că premierul a plagiat. Ei mai spun că decizia de neplagiat a Consiliului Naţional de Etică este necredibilă şi semnalează un posibil conflict de interese.

Cornel Vîlcu, lector la Facultatea de Litere a UBB Cluj-Napoca, unul dintre iniţiatorii scrisorii deschise, a declarat luni, pentru gândul.ro, că atât el, cât şi ceilalţi 25 de profesori universitari nu pot accepta ca Victor Ponta să deţină un doctorat după ce plagiatul din lucrarea sa a fost dovedit fără dubiu.

Totodată, Cornel Vîlcu a precizat că este de neacceptat faptul că ministrul Educaţie a ameninţat Universitatea Bucureşti cu desfiinţarea şcolii doctorale înainte de anunţarea verdictului de plagiat.

Cornel Vîlcu a declarat că este convins că Universitatea Bucureşti îi va cere Ministerului Educaţiei să-i retragă titlul de doctor lui Victor Ponta.

"Când o instituţie precum Universitatea din Bucureşti constată un plagiat precum cel al domnului Ponta, pasul următor este solicitarea de retragere a titlului de doctor. Iniţiativa noastră, a profesorilor din UBB, vine pentru că universitatea noastră nu a reacţionat la plagiatul domnului Ponta. Iniţial am solicitat din partea senatului UBB o poziţie faţă de acest plagiat. Senatul a iniţiat o discuţie, dar care va dura foarte mult, probabil până în septembrie", a mai spus Cornel Vîlcu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne