Miercurea Neagră? Guvernul, la un pas să dea un OUG controversat - graţieri şi amnistie mascată [hotnews]

Guvernul va adopta miercuri o Ordonanţă de Urgenţă cu modificări importante în legislaţia penală. Vor fi graţiate o serie de pedepse şi dezincriminate fapte (amnistie mascată), a dezvăluit hotnews.ro.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul va adopta, miercuri, o Ordonanţă de Urgenţă care aduce o serie de modificări importante în legislaţia penală, dar nu este clară întinderea lor, au declarat, pentru hotnews.ro, mai multe surse guvernamentale.

Nu este clar nici dacă şedinţa de guvern de mâine va fi condusă de premierul Grindeanu, care pleacă în Statele Unite, sau de Sevil Shaiddeh, care va exercita începând de miercuri atribuţiile premierului. Potrivit surselor citate, ar urma să fie graţiate o serie de pedepse. Pe lângă graţiere, tot prin OUG, Guvernul va modifica legislaţia în ce priveşte abuzul în serviciu, conflictul de interese şi instituţia denunţătorului.

Dezincriminarea unor fapte echivalează cu o amnistie mascată, deoarece măsura opreşte numeroase anchete şi procese în curs având ca obiect faptele dezincriminate. O amnistie clasică nu va fi însă promovată prin OUG-ul de mâine.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.