Mesajul PNL este clar: Nu renunţăm la candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei

În ciuda valului de critici declanşat de candidatura-surpriză a lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, liberalii nu au de gând să facă pasul în spate.
Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

Partidul Naţional Liberal nu va renunţa la candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, a fost mesajul ferm transmis duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, de copreşedintele partidului Vasile Blaga, citat de Agerpres.

"Nu văd de ce ar trebui să renunţăm la această candidatură pentru că este criticată. Foarte bine! Sunt oameni care o critică. Noi suntem foarte atenţi la toate criticile, cu mici observaţii. Pe de o parte vedem că este criticat de colegi din societatea civilă (...), pe urmă este acuzat de tot felul de lucruri fără dovezi. (...)

Vezi, Doamne, ar schimba linia politică a partidului. Am văzut şi aberaţia asta în presă, ca şi cum partidul ăsta este de ieri, nu de 140 de ani şi un om, oricare ar fi el, ar putea schimba linia partidului. Ca şi când partidul ăsta nu ar avea peste 1.000 de oameni numai în Consiliul Naţional de Coordonare. Copilării de genul acesta. Aşa e în viaţă!", a declarat Vasile Blaga.

Liderul PNL a explicat că partidul său nu şi-a dorit niciodată să ajungă în situaţia de a face o altă nominalizare în locul lui Ludovic Orban, care a decis recent să iasă din competiţie după ce a fost pus sub urmărire penală într-un dosar instrumentat de procurorii DNA.

"Nu ne-am dorit sub nicio formă să fim într-o astfel de situaţie. Mulţumim domnului Orban că nu a tergiversat deloc şi a rezolvat problema imediat pentru a nu afecta imaginea partidului. Tot aşa şi noi, în 30 de ore, am rezolvat problema aşa cum a decis în structura lui PNL. A fost o decizie colectivă.

Că mai sunt şi oameni supăraţi, aşa e în viaţă! Noi, până la urmă, puteam avea un candidat şi din interiorul partidului, dar decizia a fost să ne orientăm spre societatea civilă. Acum, că nu este cel pe care şi-l doresc unii, aşa e situaţia!", a adăugat copreşedintele PNL.

Întrebat de jurnalişti de ce a optat PNL pentru cineva din societatea civilă în locul unui om din interiorul partidului, Vasile Blaga a replicat:

"Am fost obligaţi, nevoiţi de viaţă, să luăm o decizie după cazul Colectiv. Foarte mulţi se aşteptau atunci să preluăm guvernarea. Atunci am spus: 'Dom'le trebuie să vedem ce vrea lumea'. Atunci noi am spus că nu putem să urcăm pe catarg să venim la guvernare.

Am încercat, democratic, prin moţiuni de cenzură. Au dovedit ceilalţi că au majoritate în Parlament. Am spus că nu vom interveni politic. Tot aşa, am ajuns la concluzia că este bine să venim în întâmpinarea societăţii civile. Dacă asta este în majoritate dorinţa electoratului bucureştean, asta am făcut".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne