Mesaje lansate de societatea civilă a României cu ocazia Zilei mondiale a mediului (I)

Miercuri 5 iunie când în întreaga lume s-a sărbătorit Ziua Mondială a Mediului, România a comemorat Noaptea mediului 2013. Pentru ca vocea numeroaselor organizaţii care nu încetează să avertizeze că mediul este supus unei distrugeri sistematice şi concertate să poată fi auzită, a apărut necesitatea unirii eforturilor lor, luând astfel naştere Coaliţia pentru Mediu.
Epoch Times România
08.06.2013

Miercuri 5 iunie când în întreaga lume s-a sărbătorit Ziua Mondială a Mediului, România a comemorat Noaptea mediului 2013. Pentru ca vocea numeroaselor organizaţii care nu încetează să avertizeze că mediul este supus unei distrugeri sistematice şi concertate să poată fi auzită, a apărut necesitatea unirii eforturilor lor, luând astfel naştere Coaliţia pentru Mediu.

Vă prezentăm opinii şi informaţii ale diverşilor participanţi la evenimentul organizat la Bucureşti în Piaţa Universităţii la Statui:

Arată lumii că exişti şi că contezi!

"Încercăm să ne implicăm cât de mult în aceste acţiuni pentru că este vorba de solidaritate umană şi de unitate în primul rând. Am reuşit în cele din urmă să atragem atenţia mass-media care până acum a băgat problemele sub preş, dar din moment ce noi suntem consecvenţi şi facem aceste acţiuni din ce in ce mai des şi suntem din ce in ce mai mulţi, ei nu mai au cum să ne ocolească. Şi în momentul în care presa intră pe fir, mă rog, că distorsionează ei mesajele ca să-şi facă audienţă, mă rog, motive de-ale lor, dar totuşi au acordat un pic de atenţie şi lumea este un pic mai conştientă decât înainte.

Dacă nu eram noi aştia care să facem câte ceva, probabil presa n-ar fi zis nimic deşi asta este treaba ei în principal: să ne informeze, să ne spună despre ce e vorba. Şi ea tace. Şi e păcat!

Este foarte ciudat cum politicienii noştri îşi schimbă viziunea de la o campanie electorală la alta. Şi cum înainte spuneau: Suntem cu voi, fără Roşia Montana, fără gaze de şist, să avem ţara curată! Au venit la putere, au dat drumul la toate aceste nenorociri.

Parca sunt influenţaţi de o putere mai mare decât ne putem noi închipui, habar n-avem cine îi presează pe aceşti oameni să-şi vândă ţara, să-şi vândă sănătatea copiilor şi viitorul locuitorilor acestei ţări. Nu stim de ce fac asta, probabil există o explicaţie, dar până aflăm , haideţi să facem ceva să impiedicăm lucrurile astea, cu putinţa noastră, cu resursele noastre pe care le avem. Nu fac parte din nicio organizaţie, am un proiect care se numeşte "Românii sunt frumoşi", şi cu el marşăm.

Să vii la protest, să iei atitudine, să faci ce este corect pentru tine şi pentru ţara ta mi se pare un lucru extraordinar. Începi să cunoşti lumea, să te conectezi, să colaborezi la anumite proiecte, să îţi dai seama că nu eşti singur, că mai sunt alţii ca tine, şi în cadrul acestor manifestaţii descoperi oameni care gândesc la fel ca tine, care au aceleaşi idealuri, care au aceleaşi năzuinţe, îţi dai seama că eşti un om normal, care gândeşte bine, şi că cei care vor să ascundă toate astea se străduiesc atât de bine încât te mint cu televizorul până nu mai ştii de tine. Te duci la muncă, vii acasă, mănânci, te uiţi la Suleiman magnificul şi te culci; muncă, casă, televizor, mi se pare o viaţă trăită degeaba, sincer!

Este o viaţă care te trăieşte pe tine, nici nu mai ai habar ce ai făcut cu o zi înainte.

În momentul în care te implici în ceva, iei atitudine…şi… lumea se tot plânge. Am o problemă cu asta. Lumea se tot plânge, că guvernul face aia, că ăia fac aia, dar tu ce faci ?

Că tu nu faci nimic. Nu faci nimic, stai şi te plângi. Ia atitudine!... nu ştiu... ieşi în balcon, scrie o pancartă, fă-i o poză, pune-o pe internet. Ia un pic de atitudine! Cum poţi tu. Nu zice nimeni să te baţi cu jandarmii sau să...dar fă ceva! Arată lumii că exişti şi că contezi!" a explicat doamna Cristina Dan, iniţiatorul proiectului Românii sunt frumoşi.

"Este treaba noastră a tuturor!"

Artista Mihaela Mihai, a cărei activitate de-a lungul anilor a dovedit crezul acesteia că menirea artiştilor este aceea de a fi lideri de conştiinţă, de a atinge inimile oamenilor cu frumuseţe şi bunătate, transmite cititorilor Epoch Times:

"Veniţi să vedeţi ce se întamplă. Este viaţa voastră in joc, este viitorul nostru, este apa noastră potabilă, apa noastră cea de toate zilele. Nu mai daţi din umeri, să spuneţi "nu e traba mea"!. Este treaba noastră a tuturor!

Pericolul e foarte mare şi sunt stupefiată şi revoltată de indiferenţa românilor, sunt amorfi, sunt dezinteresaţi, nu au viziune de perspectivă, trebuie să vezi mai departe de vârful nasului, mai departe de ziua de astăzi. El, dacă are berea şi micii lui, nu se mişcă. Nu se gândeşte ce se va întampla peste 3 ani, peste 10 ani, fără să mai vorbim că soarta copiilor lui îl interesează şi mai puţin.

Din ce e plămădit românul, eu asta nu inteleg!?

De ce alte popoare pot să se adune, să lupte pentru drepturile lor, să şi reuşească?

Au obligat guvernul francez să dea o lege de interzicere a gazelor de şist prin metoda fracturării, şi nu-s singurii. De ce la alţii se poate?

De asta mă doare! Şi mă intreb cum de se face că m-am născut în România?

De unde am venit eu pe lume de gândesc altfel. Sigur că nu sunt singura care gândeşte aşa, dar suntem prea puţini.

Vreau să văd o mare de oameni care să fie conştientă că trăieşte într-o ţară care trebuie să fie curată, sănătoasă şi iubitoare cu locuitorii ei. Nu poţi s-o faci iubitoare daca e nefericită ţara."

Va urma...

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor