Mesaj de ură pe Facebook-ul lui Dodon. Expert: Text necoordonat pe pagina prezidentului coordonat

Programul încărcat nu-i permite şefului statului să-şi administreze personal pagina de Facebook, iar textul postării de ură nu a fost coordonat cu Igor Dodon, afirmă purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei.
Familia preşedintelui Igor Dodon în vizită la mănăstirea din s.Zloţi r-l Cimişlia
Familia preşedintelui Igor Dodon în vizită la mănăstirea din s.Zloţi r-l Cimişlia (facebook.com/dodon igor)

Cu ocazia unei sărbători religioase, dar şi a vizitei familiei sale la o mânăstire din raionul Cimişlia, Igor Dodon a scris, duminică, pe pagina sa de socializare, că, în prezent, se fac încercări de a ademeni oamenii cu noi învăţături false, cum ar fi liberalismul, toleranţa şi egalitatea de gen.

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Maia Sandu a comentat imediat postarea lui Igor Dodon atenţionând că acesta vede Republica Moldova ca pe o ţară sortită pe veci declinului economic şi moral: fără libertate individuală, toleranţă şi fără oportunităţi egale pentru femei şi bărbaţi. ”Este probabil cel mai ruşinos lucru pe care-l poate spune un preşedinte de stat în secolul XXI.”

După ce presa de la Chişinău a preluat mesajele, iar societatea civilă dar şi alţi politiceni s-au arătat a fi indignaţi de poziţia şefului statului, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Ion Ceban a venit cu scuzele de rigoare, precizând că programul încărcat al preşedintelui nu-i permite de fiecare dată să-şi administreze personal pagina de Facebook, iar textul postării menţionate nu a fost coordonat cu Igor Dodon. ”S-a strecurat o greşeală regretabilă din care cauză am retras teza care a lezat sentimentele mai multor grupuri distincte din societate.”

Cu toate acestea, deputata PLDM Maria Ciobanu a ţinut să remarce că nu va distribui pe contul său de Facebook ”tâmpeniile scrise de Dodon şi nici scuzele aiurite ale lui Ceban. Doar concluzia: sunt grav bolnavi!”

Veaceslav Negruţă, expert la Transparency International Moldova, se întreabă retoric: ”cine ar fi coordonat plasarea unui text necoordonat de prezident pe pagina prezidentului coordonat?”.

De menţionat că Preşedintele R. Moldova a etichetat în postarea sa soţia şi doi copii ai săi, iar jurnalista Alina Radu a ţinut să sublinieze şi să informeze autorităţile abilitate de la Chişinău că aceştia au fost implicaţi probabil fără voia lor, iar copiii ar fi crescuţi într-un climat de ură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe