Merkel respinge limitarea numărului de refugiaţi ce vor sosi în Germania în 2016

Cancelarul german a respins sugestia influentului lider bavarez Horst Seehofer pentru limitarea numărului de refugiaţi ce vor sosi în Germania în 2016, în contextul în care se amplifică tensiunile între creştin-democraţii lui Merkel şi aliaţii lor creştin-sociali din sud.
Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Cancelarul german Angela Merkel a participat miercuri la o întâlnire cu reprezentanţi ai Uniunii Creştin-Sociale care, împreună cu partidul său Uniunea Creştin-Democrată (CDU), formează fracţiunea parlamentară CDU/CSU. Întâlnirea a avut loc după o apariţie tensionată a cancelarului în noiembrie 2015 alături de premierului statului Bavaria, Horst Seehofer.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii CSU în oraşul bavarez Wildbad Kreuth, Merkel a respins din nou propunerile pentru stabilirea unor limite în ceea ce priveşte numărul de refugiaţi care vor putea pătrunde în Germania în 2016.

“Există mai multe poziţii diferite. Acest lucru probabil nu se va schimba în discuţia de astăzi”, a declarat Merkel, făcând referire la dorinţa lui Seehofer de a se implementa o limită la nivel naţional de 200.000 de refugiaţi pentru acest an, arată Deutsche Welle.

Chiar şi Seehofer s-a declarat sceptic că o singură întâlnire va duce la schimbarea politicii privind refugiaţii, adăugând că el susţine în continuare faptul că este nevoie “de o schimbare în acest an în ceea ce priveşte politica pentru refugiaţi”.

În ciuda neînţelegerilor, cancelarul german a subliniat solidaritatea dintre cele două partide: “Aş dori să subliniez faptul că CDU şi CSU au mult mai multe poziţii în comun”.

Politica lui Merkel privind refugiaţii a fost criticată de membri din propriul ei partid (CDU), de membri ai CSU şi de diferite organizaţii şi grupuri de dreapta.

Iar ştirile că zeci de femei au fost hărţuite sexuale în Ajunul Anului Nou în oraşul Koln, şi într-o măsură mai mică în Hamburg, de către bărbaţi care păreau să fi fost arabi au amplificat criticile la adresa politicilor cancelarului Merkel.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe