Guvernator german solicită limitarea numărului refugiaţilor

Refugiaţi stau la coadă în centrul Lageso din Berlin, aşteptând să fie înregistraţi, 9 octombrie 2015. (Captură Foto)
Gina Zaragiu
04.01.2016

Guvernatorul landului Bavariei vrea să limiteze numărul refugiaţilor pe care Germania îi primeşte în fiecare an la 200.000 şi acuză Statele Unite ale Americii pentru criza refugiaţilor.

Horst Seehofer a declarat publicaţiei săptămânale germane Bild am Sonntag că Germania poate integra până la 100.000 -200.000 de refugiaţi pe an.

Bavaria, unul dintre cele mai bogate landuri germane, a fost primul punct de intrare pentru majoritatea solicitanţilor de azil care au sosit în Germania anul trecut (1 milion - n.r).

Seehofer se află în dezacord cu Angela Merkel, care a respins în trecut ideea limitării numărului refugiaţilor.

Seehofer a declarat în interviul publicat duminică că alţi membri ai Uniunii Europene, ţările arabe precum şi SUA ar trebui să-şi asume o mai mare responsabilitate pentru refugiaţi.

El a fost citat spunând că "trebuie să mulţumim ultimei (SUA - n.r) pentru multe dintre problemele care cauzează exodul oamenilor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor