Medvedev - nu este nimic catastrofal în legătură cu sancţiunile asupra Nord Stream 2

Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev (ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AFP / Getty Images)

Primul ministru rus Dmitri Medvedev a declarat, luni, că nu există „nimic catastrofal” cu privire la sancţiunile americane impuse entităţilor care colaborează cu proiectul Nord Stream 2, având în vedere că acordul de gaz dintre Rusia şi Ucraina.

Medvedev a adăugat că proiectul va fi finalizat peste câteva luni.

Consorţiul din spatele Nord Stream 2, condus de compania energetică de stat din Rusia Gazprom, care va furniza gaz rusesc Germaniei şi altor clienţi europeni, a declarat luni că mai trebuie să fie construiţi aproximativ 160 km de conductă.

„Bineînţeles că vom termina de construit ... Gazprom are opţiuni alternative pentru modul de amenajare a conductei. Va dura puţin mai mult, dar nu este mare lucru”, a spus Medvedev, adăugând că ar putea dura încă câteva luni.

Donald Trump a aprobat săptămâna trecută o lege care va impune sancţiuni asupra unor entităţi precum Wintershall, OMV, Engie, Shell şi altor participanţi în proiect.

Divergenţele asupra proiectului au săpat fisuri între SUA şi Germania de la începutul mandatului lui Donald Trump, care a acuzat Berlinul de lipsă de loialitate în cadrul Alianţei NATO.