Mediul privat a fost neglijat, firmele mici trebuie susţinute, spune Ionuţ Negoiţă

Statul a neglijat mediul de afaceri privat, mai ales în perioada de criză, iar o o bună soluţie pentru ieşirea din criză o reprezintă încurajarea firmelor mici, doarece acestea contribuie semnificativ la echilibrul economic al ţării, a declarat, la The Money Channel, omul de afaceri Ionuţ Negoiţă.

Negoiţă a spus că în capitalism statul este un arbitru căruia agenţii privaţi îi respectă regulile, însă în România totul se întâmplă aleatoriu. Acesta este de părere că sectorul privat a fost lăsat pe dinafară odată cu începerea crizei financiare.

"Pe nimeni nu a interesat cum se decurcă oamenii de afaceri, companiile, mai ales cele româneşti, capitalul autohton ar trebui să ne preocupe; pur şi simplu am fost lăsaţi să ne descurcăm singuri. Ba din contră, au venit anumite măriri de taxe", a declarat omul de afaceri.

Negoiţă crede că o bună soluţie pentru ieşirea din criză o reprezintă încurajarea firmelor mici, doarece acestea contribuie semnificativ la echilibrul economic al ţării.

"De exemplu, într-o economie ca cea americană, unde este un capitalism pur şi cu o tradiţie veche, acolo este valabil sistemul Pareto, adică 80% din economie e susţinută de firmele mici care creează 20% din produsul intern brut", a declarat acesta.

Totodată, omul de afaceri susţine că firmele mici sunt extrem de importante.

"Ele creează o bază reală. Ele se duc în zona serviciilor şi creează echilibrul într-o economie. Dar aceste firme mici trebuie susţinute, nu le putem trata ca pe firmele mari şi foarte mari. Ar trebui să existe tot felul de iniţiative, subvenţii, facilităţi fiscale pentu că aceste firme să poată supravieţui" crede Ionuţ Negoiţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie