Medalii pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, India, 2016

Elevi români olimpici la Olimpiada Internaţională de Lingvistică de la Mysore, India, 2016 (edu.ro)
L.M.
03.08.2016

A patra prezenţă consecutivă la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, ce a avut loc în India, a adus lotului olimpic al României două medalii, potrivit unui comunicat remis de MENCS. Aflată la a doua participare la această competiţie, Ioana Bouroş (Colegiul Naţional „Costache Negri” din Galaţi) a cucerit medalia de argint, iar colegul ei de echipă, Theodor Cucu (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti), a obţinut medalia de bronz.

Din lotul ţării noastre au mai făcut parte Robert-Paul Helmer (Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca) şi Gabriel-Cosmin Bolbotină (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara). Elevii români au fost pregătiţi şi însoţiţi de Roxana Dincă şi Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

La proba pe echipe, medalia de aur a revenit Suediei, medalia de argint Australiei, iar medalia de bronz Regatului Unit la Marii Britanii.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiţii internaţionale de ştiinţe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală şi o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică in procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

La ediţia din acest an (a XIV-a), desfăşurată în perioada 25 - 30 iulie, în India (Mysore), au participat peste 150 de concurenţi din 31 de ţări de pe toate continentele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor