Matei Dobrovie, despre moţiunea de cenzură: Maia Sandu a făcut ce trebuia

Alianţa PSRM-ACUM nu avea cum să dureze, pentru că obiectivele părţilor şi orientarea lor sunt divergente. Pe termen lung, coabitarea între acestea poate deveni problematică pentru blocul ACUM, afirmă Matei Dobrovie.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

„Ce era previzibil s-a întâmplat. Socialiştii lui Dodon nu vor cu adevărat să facă dezoligarhizare şi nici nu doresc o justiţie independentă, ci capturarea instituţiilor-cheie în stat”, constată deputatul român Matei Dobrovie.

Acesta susţine că Maia Sandu a făcut ce trebuia. A anulat rezultatele concursului, asupra căruia planau suspiciuni, asumându-şi toate riscurile ce decurg de aici. Dodon a ameninţat cu doborârea guvernului în cazul în care acesta nu retrage proiectul de asumare a răspunderii guvernamentale pe selectarea procurorului general.

„Blocul ACUM nu a cedat şantajului şi este pregătit de anticipate, în contextul în care PSRM a depus moţiunea de cenzură, care cel mai probabil va trece”, a notat politicianul român.

În concluzie, Matei Dobrovie subliniază că alianţa PSRM-ACUM nu avea cum să dureze, pentru ca obiectivele celor două părţi, cât şi orientarea lor, sunt în mod clar divergente. Pe termen lung, alianţa şi coabitarea între cele două formaţiuni riscă să devină problematice pentru blocul ACUM.