Liberalii: Dodon vrea să preia controlul asupra întregului sistem mafiot, menţinut până acum de Plahotniuc

Centru Naţional Anticorupţie şi Procuratura preluate în 2009 de Plahotniuc de la Voronin, l-au ajutat să pună mâna pe arhiva mafiei, pe care îşi doreşte, în mod disperat, s-o preia Dodon, au punctat liberalii.
Dorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Conducerea Partidului Liberal (PL) consideră că în Republica Moldova s-ar fi format, de cel puţin 20 de ani, un sistem mafiot care se transmite prin moştenire: Voronin - Plahotniuc - Dodon, bazele acestuia fiind puse de regimul fostului preşedinte comunist Vladimir Voronin, care prin intermediul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC) şi a Procuraturii, a mimat reformarea justiţiei.

„În sistemul său mafiot au concrescut împreună criminali de drept comun, funcţionari şi demnitari de stat, care fiind mână în mână cu hoţii, au devenit şi ei la fel. Tot la aceste instituţii, Voronin acumula materiale compromiţătoare, audio şi video, cu care să-şi şantajeze aliaţii şi oponenţii, fiind întocmită o întreagă arhivă a mafiei.

După anul 2009, Plahotniuc a preluat Centru Naţional Anticorupţie (CNA) şi Procuratura, iar astfel, şi arhiva mafiei, pe care a completat-o timp de 10 ani. Metodele mafiote ale lui Plahotniuc au fost extinse, în mod brutal, în toate domeniile, în toate sferele, inclusiv în sfera privată şi în viaţă privată”, se arată într-un comunicat al liberalilor.

În prezent, R. Moldova asistă la efortul disperat al preşedintelui Dodon de preluare a controlului asupra CNA, luat deja prin Flocea, actualul şef, şi asupra Procuraturii, asupra Justiţiei în ansamblu, pentru a moşteni sistemul mafiot de la Plahotniuc, fiind asistat, în acest sens, de Candu şi Filip de la PD, a menţionat conducerea PL.

Totodată, liberalii au ţinut să puncteze că „pe lângă asta, mafia, condusă astăzi de Dodon, sub pretextul ordinii în justiţie, arestează pe un cap judecător de la CSJ, pentru a avea controlul mai departe al întregului sistem şi pentru a băga frica din nou în toţi judecătorii, mai ales în cei de rând, prin care se fac primii paşi în orice răfuială. Mesajul către toţi judecătorii este următorul: 'dacă nu faceţi ceea ce vă spunem noi, mâine veţi fi voi pe banca acuzaţilor'”.

Potrivit PL, Dodon îşi doreşte să controleze Procurorul General, pentru a se proteja în primul rând pe sine şi întreg clanul său, şi pentru a împiedica orice tentativă de a fi scoase la iveală probele din arhiva hoţiilor din ultimii 20 de ani.

Evident, afirmă liberalii, în asemenea condiţii, Dodon va găsi susţinere la aliaţii săi eterni din Partidul Democrat, care se trag cu toţii din Partidul Comuniştilor şi de la Voronin, cu care au colaborat ani de zile, făcând diverse scheme pentru Plahotniuc.

„În asemenea condiţii, alianţa PSRM-ACUM nu mai poate continua, pentru că orice zi de aflare la putere împreună cu socialiştii înseamnă întărirea regimului lui Dodon şi perpetuarea justiţiei selective, a subjugării politice a acesteia şi menţinerea statului captiv. Chiar dacă Dodon, împreună cu PD va da jos Guvernul, până la urmă, Dodon este cel care va cădea, aşa cum a căzut şi Plahotniuc, cum a căzut şi Voronin”, au conchis liberalii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe